Matej Dodig

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
TRIJUMF U PONOĆ

Hrvatski tinejdžer oduševio u Umagu. Na ATP debiju stigao do prve pobjede u karijeri

Matej Dodig (19) je u tri seta izbacio Francuza Couacauda, dok je Mili Poljičak (20) propustio dvije meč-lopte
Piše: SNObjavljeno: 23. srpanj 2024. 00:29

Hrvatski tenisač Matej Dodig (19) zauvijek će pamtiti ovogodišnji umaški turnir, nakon što je protiv Francuza Enza Couacauda (ATP 151.) stigao do prve ATP pobjede u karijeri. U debiju na najvećoj sceni preokretom je slavio 3:6, 6:3, 6:2.

Dodig, inače 308. igrač svijeta, u Umag je stigao s pozivnicom organizatora, a priliku koju mu je ponudio ždrijeb - da turnir otvori protiv kvalifikanta - iskoristio je na najbolji mogući način.

U osmini finala Dodiga čeka puno teži zalogaj. Igrat će protiv četvrtog nositelja i 37. igrača svijeta Argentinca Francisca Cerundola, koji je na startu bio slobodan.

Prije dva mjeseca Osječanin je na zagrebačkom Challengeru stigao do polufinala, gdje ga je u tri seta svladao Luka Mikrut, koji je također nastupio u Umagu, gdje ga je u 1. kolu svladao Argentinac Ugo Carabelli.

Mili Poljičak (20) ni u drugom pokušaju nije uspio stići do pobjede u Umagu, iako je imao dvije meč-lopte za osminu finala. Otprilike pola sata nakon što je završio Dodigov meč, njega je sa 6:2, 6:7(1), 7:6(9) eliminirao 29-godišnji Talijan Lorenzo Sonego.

image

Mili Poljičak

GORAN ŠEBELIĆ/Cropix

Poljičak je obje meč-lopte propustio u tie-breaku trećeg seta, u kojem je vodio 6:5 i 8:7.

Danas će na terenu biti i četvrti hrvatski predstavnik Duje Ajduković. Polufinalista Bastada od 21 sat u prvom kolu čeka Talijan Darderi.

Linker
23. srpanj 2024 00:29