Đoković je ispao u prvom kolu Monte Carla

 VALERY HACHE Afp
PRIČAO I O CJEPIVU

Ivanišević objasnio zašto je Đoković izgubio u Monte Carlu: ‘Psihički je sve ovo jako teško za njega...‘

Goran Ivanišević se prisjetio i ttrenutaka kad je s Marinom Čilićem osvojio US Open.
Piše: SNObjavljeno: 14. travanj 2022. 14:22

Novak Đoković nije dobro otvorio turnir u Monte Carlu. U prvom kolu ovog turnira srpski tenisač je izgubio od Alejandra Fokine, 46. igrača svijeta rezultatom 3:6, 7:6 (5), 1:6. Bio je to prvi Đokovićev meč nakon veljače.

Iako je ovaj poraz bio neočekivan, on ipak nije zabrinuo Novakovog trenera Gorana Ivaniševića koji je u intervjuu za UbiTennis objasnio što se događalo s Đokovićem.

"Nije se osjećao dobro prije nego je došao na turnir, bio je bolestan. Najbolje bi bilo reći da nije bio potpuno spreman za natjecanje na najvećem nivou. Psihički je ovo teško za njega jer prvo nije smio igrati u Monte Carlu, ali onda se Francuska otvorila pa mu je ipak dozvoljen nastup. U takvoj situaciji se ne možeš adekvatno pripremati, a onda se još i razbolio. Da budem iskren, od ovog turnira nisam očekivao ništa spektakularno, ali on će biti spreman za Roland Garros. Odigrat će još nekoliko turnira i bit će spreman", rekao je Goran i dodao:

"Igranje na zemlji nije lako, ali i lani je ovdje startao prilično loše, izgubio od Evansa u drugom kolu. Zatim je u Beogradu izgubio u polufinalu, a počeo je igrati dobro u Rimu gdje je došao do finala. Nakon toga je osvojio Roland Garros pa se zbog toga sada ne brinem. Samo treba kontinuitet, još nekoliko mečeva i siguran sam da će pronaći formu."

Đokovićevo odbijanje cjepiva protiv koronavirusa i samim time neigranje na nekim turnirima bilo je također temom ovog intervjua. Goran je upitan je li on pokušao nagovoriti Đokovića da se cijepi.

"To je njegov život, njegova odluka i ja je poštujem. On je znao da s time riskira karijeru, a ja ga volim još više jer stoji iza svojih riječi. On je jedina osoba na svijetu koja kaže ono što misli. Ljudi često mijenjaju mišljenje, jedan dan govore jedno, a drugi drugo, ali Novak je od početka zauzeo stav i držao se njega. Zbog toga ga cijenim još više."

Osim o Đokoviću, Goran je pričao i o Marinu Čiliću te se sjetio njegovog osvajanja US Opena.

"To je bilo moje prvo trenersko iskustvo. Marinovo osvajanje US Opena je bilo impresivno. U godinama u kojima je velika trojka dominirala to je uspjelo samo Marinu, Wawrinki, Del Potru i Murrayju. Nitko nije očekivao da bi Marin mogao osvojiti US Open, a on je igrao nevjerojatan tenis. U posljednja tri meča uništio je i Berdycha i Federera i Nishikorija", izjavio je Ivanišević.

Linker
24. travanj 2024 15:49