Neja Markičević/Cropix
EKSKLUZIVNO

Ivanišević otkrio za SN: ‘Đoković se napalio na jedno natjecanje, ali mene tamo neće biti‘

"Novak bi sa Sinnerom mogao imati problema, iako je to uz ovakve odnose na Touru preteška riječ"
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 21. listopad 2023. 17:30

Novak Đoković je shodno tradiciji uzeo dovoljno vremena da bi se pripremio za ono što ga čeka, a kad je tako onda i Goran Ivanišević ima dovoljno vremena da bi se bavio obiteljskim i svojim problemima. Pritom je otišao na operaciju koljena koju je dugo odgađao, a čini se da je to napravio u pravi trenutak, jer bez obzira na to što ta operacija nije spadala među pretjerano zahtjevne, ipak mu je trebalo vremena u rehabilitaciji.

Sad je već dobro, odbacio je štake i priprema se za ono što ga čeka u nastavku sezone.

Za početak je spomenuo Davis Cup...

- Nole se napalio na Davis Cup, ali neće biti lako. Trebat će mu još netko pomoći da odu do kraja, a svaki put kad Đoković igra želja je samo jedna, otići do kraja.

Gdje je Ivanišević u toj priči?

- Na Davis Cupu me neće biti, to će oni riješiti, ali ću naravno sa zanimanjem pratiti.

Baš kao što je pratio i nastup Hrvata u Davis Cupu koji ove godine nije bio rezultatski uspješan, ali ne možeš svake godine napraviti rezultat. Reprezentacija nam je bila poprilično hendikepirana, nije bilo Čilića i tko zna kad će ga biti, nije bilo ni Borne Ćorića, a u takvoj situaciji priliku su dobili Borna Gojo i Dino Prižmić, momak koji je ove godine osvojio juniorski Roland Garros.

image

Dino Prižmić

JONAS EKSTROMER/Afp

- Trebat će im još vremena, ali Gojo je već poprilično afirmirani tenisač i mogao je ranije doći tamo gdje je sad, a za Prižmića se svi nadamo da bi mogao i u seniorskoj karijeri napraviti neke dobre rezultate.

Nastupom Novaka Đokovića Ivanišević je poprilično zadovoljan i uvjeren je da će zadržati formu koju trenutačno ima.

- Ne mogu reći da nema ozbiljnijih suparnika iz ove mlađe garde, ali ti mlađi tenisači prilično osciliraju, a to nije uvijek dobar znak.

Uglavnom, među Đokovićevim suparnicima će na prvo mjesto staviti Carlosa Alcaraza, koji se jedini strelovito probio među zvijezde.

- Tako će i ostati. Ima tu još dobrih tenisača, pogotovo Daniil Medvedev, a veliki protivnik Novaku bi mogao biti Talijan Jannik Sinner, koji također zna upasti u krizu, ali se čini da apsolutno ne odgovara Alcarazu, a i Novak bi s njim mogao imati problema. Iako je to zapravo preteška riječ i dok odnosi u muškom tenisu budu ovakvi, teško je vidjeti nekoga tko bi mogao na dulje vrijeme konkurirati Đokoviću za poziciju na svjetskoj rang listi.

image

Jannik Sinner

Hector Retamal/afp/profimedia

Naravno, vijest godine je najava iz Melbournea da će se Rafael Nadal vratiti tenisu na Australian Openu početkom 2024. Tako je barem rekao direktor turnira Craig Tiley.

- I ja se slažem da je to najbolja vijest za svjetski tenis u ovom trenutku. Ako se vrati.

Ivanišević ne sumnja u ono što su svijetu poručili iz Melbournea (iako je to Nadalov tim kasnije demantirao, op. ur.), ali je naučio biti oprezan kada su u pitanju veliki.

- Sve je to dobro, ali ipak treba pričekati da to Nadal kaže. Tek tada možemo biti sigurni u povratak i barem za još jednu godinu nastavak velikog rivalstva.

Nadal je početkom ove godine u 2. kolu Australian Opena izgubio od Amerikanca Mackenzieja McDonalda, tada se vjerovalo da bi stanka mogla biti relativno kratka, ali se pretvorila u cijelu sezonu.

image

Novak Đoković

Paul J Sutton/pcn/aflo/profimedia

- Uvjeren sam da će Nadal biti dobar, ne bi se vraćao da ne osjeća spremnim, a uvjeren sam da će u Roland Garrosu biti opasan.

Bit će zapravo najopasniji jer nitko nigdje nije bio toliko dominantan kao Nadal u Roland Garrosu, a moguće je da će u godini Olimpijskih igara ciljati dvostruku krunu u Parizu.

Goran Ivanišević se nada će opet biti u kutu Novaka Đokovića na završnom turniru tenisača u Torinu.

- Možda u Bercyju, iako sumnjam u takav rasplet.

Za one koji žele još nešto dodati u ovoj sezoni važan je prije svega Davis Cup, a onda Torino i nova utakmica u dvoje koja bi mogla početi na Australian Openu u Melbourneu.

Linker
28. travanj 2024 02:04