EMILIE LOHMANN Dppi Via Afp
VEĆ U PRVOM KOLU

Iznenađujuće rano ispadanje najbolje hrvatske tenisačice, ‘oluja‘ u Hamburgu otpuhala Donnu

Vekić je izgubila i od druge članice para koji je igrao nedavno finale u Wimbledonu
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 25. srpanj 2023. 18:51

Vjerojatno još opijena pobjedom u Hopman Cupu s dugogodišnjim prijateljem Bornom Ćorićem, Donna Vekić poražena je na startu WTA turnira u Hamburgu. Bolja od Osječanke (WTA 22) bila je finalistica Wimbledona, ali u parovima, Storm Hunter (WTA 154), sa 3:6, 6:3, 6:3.

Štoviše, Vekić je izgubila i od druge članice para koji je igrao nedavno finale u Wimbledonu, jer na Hopman Cupu je u skupini izgubila od Belgijanke Elise Mertens, koja je bila partnerica Storm na turniru u All England Clubu.

Loše je krenulo za Donnu od starta, izgubila je prvi gem na servisu, ali sve je uspjela nadoknaditi s tri oduzeta servisa Australki, pa joj nije naštetio ni još jedan loš gem na početnom udarcu (za 4:3) te je došla do prvog seta. Međutim, ta tri breaka bila su, pokazat će se, i jedina koja je Donna napravila u meču. Imala je još tri prilike u drugom setu, u petom gemu kojim bi poništila izgubljeni servis u gemu ranije, ali Hunter je tu zatvorila vrata i više do kraja meča nije Vekić dopustila ni jednu šansu.

U međuvremenu je ‘oluja’ (eng. storm) poharala Donnin servis, odnosno Australka je od ukupno deset break-lopti koje je imala u meču, pet iskoristila. Loš dan na servisu naše tenisačice očitovao se kroz sedam dvostrukih servis grešaka (Storm ni jednu), tek 48% ubačenog prvog servisa (68% Storm) i 43% osvojenih poena na drugom servisu (54% Storm).

Za Hunter je ovo, inače, tek druga pobjeda u pojedinačnoj konkurenciji na WTA Touru ove godine.

Linker
08. svibanj 2024 08:32