Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
MASTERS I WTA 100 SERIJA

Jannik Sinner ponovio svoj najbolji rezultat u Indian Wellsu i čeka protivnika u polufinalu

Najbolja tenisačica svijeta Iga Šwiatek i Marta Kostjuk igrat će za mjesto u finalu
Piše: HinaObjavljeno: 14. ožujak 2024. 22:37

Američki tenisač Tommy Paul na domaćem je terenu u Indian Wellsu drugi put u karijeri izborio plasman u polufinale turnira Masters 1000 serije pobijedivši u četvrtfinalu Norvežanina Caspera Ruuda sa 6-2, 1-6, 6-3.

U meču punom uspona i padova, Paul je uvjerljivo osvojio prvi set, Ruud na isti način uzvratio u drugom, da bi američki tenisač došao do vodstva 4-1 u trećoj dionici. Ruud se uspio vratiti i smanjiti na 4-3, da bi ponovno izgubio servis i ostao bez mogućnosti za preokret.

Paul je prošle godine bio polufinalist kanadskog Mastersa, a u svom prvom polufinalu u Indian Wellsu čeka boljeg iz dvoboja Rusa Danjila Medvjedeva i Danca Holgera Runea.

Najbolji talijanski tenisač Jannik Sinner (ATP - 3.) u prvom je četvrtfinalu došao do svoje 19. pobjedu u nizu, a svladao je Čeha Jirija Lehečku (ATP - 32.) sa 6-3, 6-3.

Sinner je tako ponovio svoj najbolji rezultat u Indian Wellsu, gdje je bio polufinalist i prošle godine, kad ga je na putu prema finalu zaustavio Carlos Alcaraz. Španjolac, koji brani naslov, mogao bi ga ponovno čekati u meču za finale, ako pobijedi Nijemca Alexandera Zvereva.

U slučaju da dođe do tog dvoboja, osim finala, u igri će biti i drugo mjesto na ATP ljestvici, na kojem Sinner još nije bio.

ATP Indian Wells - četvrtfinale

Tommy Paul (SAD/17) - Casper Ruud (NOR/9) 6-2, 1-6, 6-3

Jannik Sinner (ITA/3) - Jiri Lehečka (ČEŠ/32) 6-3, 6-3

WTA Indian Wells: Predaja Wozniacki, Šwiatek na Kostjuk u polufinalu

Najbolja tenisačica svijeta Poljakinja Iga Šwiatek i Ukrajinka Marta Kostjuk (WTA - 32.) igrat će za mjesto u finalu WTA 1000 turnira u Indian Wellsu.

Kostjuk je u prvom četvrtfinalnom dvoboju svladala Ruskinju Anastasiju Potapovu (WTA - 33.) sa 6-0, 7-5 spriječivši preokret u drugom setu. Naime, 21-godišnja ukrajinska tenisačica je osvojila prvih devet gemova u meču, da bi kod vodstva 3-1 prvi put izgubila servis. Tenisačice su u sljedeća četiri gema gubile svoje servise pa je Kostjuk kod vodstva 5-3 propustila servis za pobjedu.

Potapova je došla do izjednačenja na 5-5, ali kad je trebala odvesti drugi set do ‘tie-breaka‘ po sedmi put u meču je izgubila servis i time ostala bez prilike za veliki preokret.

Kostjuk je ove godine prvi put u Indian Wellsu uspjela spojiti dvije pobjede, a plasmanom u polufinale ostvarila svoj najbolji rezultat na WTA 1000 turnirima te već sada osigurala novi najbolji renking u karijeri. U slučaju poraza će u ponedjeljak biti 26. tenisačica svijeta.

Nekadašnja najbolja tenisačica svijeta, 33-godišnja Dankinja Caroline Wozniacki, odlično je počela meč protiv Ige Šwiatek. Vodila je 4-1 i činilo se da je spremna za iznenađenje. No, dvaput je izgubila gemova na servisu u kojima je imala gem-loptu pa je Poljakinja nizom od pet gemova osvojila prvi set.

Tada je Wozniacki zatražila pomoć fizioterapeuta, zbog bolova u stopalu. Uspjela je odigrati još jedan gem na početku drugog seta, a nakon što je u njemu treći put zaredom izgubila servis, odlučila je predati meč.

Šwiatek će protiv Kostjuk loviti svoje drugo finale u Indian Wellsu, gdje je 2022. osvojila pobjednički trofej.

WTA Indian Wells - četvrtfinale

Iga Šwiatek (POLJ/1) - Caroline Wozniacki (DAN) 6-4, 1-0, predaja

Marta Kostjuk (UKR/32) - Anastasia Potapova (28) 6-0, 7-5

Linker
07. svibanj 2024 01:36