Jiri Lehečka

 MICHAEL ERREY Afp
TURNIRI U ADELAIDEU

Jiri Lehečka stigao do svog prvog naslova u karijeri, Jelena Ostapenko do sedmog

Piše: HinaObjavljeno: 13. siječanj 2024. 11:25

Češki tenisač Jiri Lehečka stigao je do svog prvog ATP naslova u karijeri svladavši u finalu turnira u Adelaideu Britanca Jacka Drapera sa 4-6, 6-4, 6-3.

U dvoboju dvojice 22-godišnjaka koji su bili u potrazi za svojim prvi trofejom na ATP razini ključnim se pokazala završnica drgog i početak trećeg seta kada je Lehečka vezao pet uzastopnih gemova i od 4-4 u drigom setu stigao do 6-4 u toj dionici dvoboja i prednosti od 3-0 u odlučujućoj trećoj dionici.

I za Lehečku i za Drapera ovo je bio drugi ATP finale u karijeri, Lehečka je pobjedom isprao gorak okus poraza u Winston-Salemu u kolovozu prošle godine od Argentinca Sebastiana Baeza, dok je Draper, kao i u Sofiji u listopadu lani kada je izgubio od Francuza Adriana Mannarina, morao čestitati suparniku.


Latvijka Jelena Ostapenko pobjednica je WTA turnira tenisačica u Adelaideu, ona je u finalu nadigrala Darju Kasatkinu sa 6-3, 6-2.

Za pobjednicu Roland Garrosa iz 2017. godine, 26-godišnju Ostapenko ovo je sedmi WTA naslov u karijeri do kojega je stigla u svom 15. finalu. Njezinoj vršnjakinji Kasatkinoj u finalu nije pomoglo niti to što je u prethodne dvije runde u Adelaideu prolazila nakon predaja suparnica.

image

Jelena Ostapenko

MICHAEL ERREY Afp

Linker
02. svibanj 2024 15:05