Bernarda Pera

 VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
PRVI TROFEJ

Još jedno hrvatsko tenisko slavlje u susjedstvu, Zadranka Bernarda Pera osvojila Budimpeštu

Prije Budimpešte, Bernarda je imala seriju od četiri uzastopna poraza u 1. kolima...
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 17. srpanj 2022. 18:52

Zanimljiva je bila nedjelja na WTA Touru. Finala u jedina dva prošlotjedna turnira bila su, naime, hrvatsko-srpska. U Lausanni je Dućanka Petra Martić pobijedila Beograđanku Olgu Danilović, dok je u Budimpešti rođena Zadranka pod američkom zastavom Bernarda Pera pobijedila rođenu Moskovljanku, a zapravo Srpkinju Aleksandru Krunić.

Bernarda Pera, 27-godišnjakinja koja je odrasla u rodnom gradu, a sa 16 godina radi boljih uvjeta za tenisku karijeru otišla u SAD, čije je državljanstvo “zaradila” preko oca Valtera, koji je živio i radio u New Jerseyju od 1978. do 1990., do svog WTA prvijenca stigla je pobjedom 6:3, 6:3 protiv 105. tenisačice svijeta.

Za Zadranku je ovo bilo i prvo finale u karijeri na elitnoj WTA razini (ne računajući 125 turnire), do kojeg je k tome došla iz kvalifikacije, i nije propustila priliku za osvojiti trofej.

- Igrala sam u Moskvi prošle godine protiv Krunić i pobijedila. No, kad igraš protiv nje nikad ne znaš što te očekuje, jako je neugodna, koristi sve moguće udarce, vjerojatno će me s nečim pokušati iznenaditi. Bit ću spremna, zemljani tereni mi odgovaraju - rekla je ljevoruka tenisačica u najavi finala za Antenu Zadar.

No, iznenađenje, ako ga je i bilo, nije upalilo ovoga puta. Pera je odmah s breakom u drugom gemu nametnula svoju igru te od početka meča bila dominantna igračica na terenu.

Prije Budimpešte, Bernarda je imala seriju od četiri uzastopna poraza u 1. kolima, ali eto sada joj se u mađarskoj metropoli sve poklopilo za najbolji tjedan njezine teniske karijeri. Pa će se sa 130. mjesta WTA ljestvice pomaknuti na 81., ne toliko daleko od najboljeg joj renkinga, 59. pozicije iz ožujka 2020.

Linker
02. svibanj 2024 19:59