Carlos Alcaraz

 RODRIGO OROPEZA Afp
VRHUNSKA NAJAVA

Kakav odgovor Carlosa Alcaraza Novaku Đokoviću: ‘Mi smo ovdje da te zaustavimo‘

Alcaraz je u Meksiku najavio novi pokušaj svrgavanja Đokovića s trona i poručio svojim navijačima da se pripreme
Piše: HinaObjavljeno: 29. studeni 2023. 14:52

Carlos Alcaraz je odgovorio na izazov koji je njemu i drugim suparnicima uputio najbolji tenisač svijeta Novak Đoković izjavom da u sljedećoj godini želi ostvariti "zlatni Slam", osvojiti sva četiri Grand Slam naslova i olimpijsko zlato, što je u teniskoj povijesti do sada uspjelo samo Njemici Steffi Graf (1988.).

"Đoković je rekao da je spreman osvojiti sva četiri Grand Slama turnira i olimpijsko zlato, ali mi smo ovdje da ga zaustavimo", rekao je 20-godišnji Španjolac u Mexico Cityju, uoči ekshibicijskog dvoboja koji će odigrati u srijedu protiv Amerikanca Tommyja Paula, 13. na pojedinačnoj ATP ljestvici.

Alcaraz je od Đokovića izgubio bitku za "broj 1" na kraju godine, ali je zahvaljujući trijumfu u dramatičnom wimbledonskom finalu spriječio srpskog tenisača da u prošloj sezoni ostvari kalendarski Grand Slam, što su od tenisača u povijesti uspjeli postići samo Donald Budge (1938.) i Rod Laver (1962. i 1969.).

"Prvi dio sezone bio je spektakularan, ali nakon Wimbledona sam imao malo negativno razdoblje. Smatram da je to normalno i da moram učiti iz ovakvih situacija", priznao je Alcaraz koji je godinu završio na drugom mjestu i sa šest osvojenih turnira, ali je od Wimbledona samo jednom došao do finala, na ATP Masters 1000 u Cincinnatiju, u kojem je ispustio priliku za još jednu pobjedu nad Đokovićem.

Na US Openu je njihov iščekivani dvoboj u finalu spriječio Rus Danjil Medvjedev koji je svladao Alcaraza u polufinalu, a Đoković ga je uvjerljivo porazio u posljednjem nastupu u sezoni, u polufinalu završnog ATP turnira u Torinu.

No, Alcaraz je u Meksiku najavio novi pokušaj svrgavanja Đokovića s teniskog trona i poručio svojim navijačima da se pripreme "jer će 2024. biti godina puna energije i dobrog provoda".

"Trenirat ću i boriti se kako bi sljedeće godine bio na boljoj razini nego ove", obećao je Španjolac koji je već kao tinejdžer najavio svoje velike mogućnosti. Iza sebe već ima 12 ATP naslova i dva Grand Slam trofeja, ali tvrdi da ga uspjeh nimalo nije promijenio.

"Još uvijek sam isti dječak, to što sam slavan neće promijeniti moju osobnost, čak i uz sva očekivanja ljudi koji me uspoređuju s Federerom ili Rafom (Nadalom). Pokušavam ostaviti po strani te komentare i usredotočiti se na svoje put."

U predigri dvoboja Alcaraza i Paula, koji će biti odigran u najvećoj koridi na svijetu, kapaciteta za gotovo 42.000 ljudi, svoje će tenisko umijeće pokazati povratnica na WTA Tour, Dankinja Caroline Wozniacki, i najbolja grčka tenisačica Maria Sakkari.

Linker
22. travanj 2024 21:53