PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
ATP Madrid

Karacev izborio polufinale, 121. igrač svijeta u dva seta svladao kineskog suparnika; Sabalenka u finalu

Karacev će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Tsitsipas - Struff
Piše: HinaObjavljeno: 04. svibanj 2023. 15:45

Aslan Karacev, trenutačno 121. igrač svijeta, plasirao se u polufinale ATP turnira iz serije "masters 1000" u Madridu svladavši Kineza Zhizhena Zhanga, 99. na ATP ljestvici, sa 7-6 (3), 6-4.

Karacev će u polufinalu igrati protiv boljeg iz posljednjeg četvrtfinalnog susreta u kojemu će kasnije u četvrtak igrati Grk Stefanos Tsitsipas i Nijemac Jan-Lennard Struff.

Još u četvrtak su polufinale izborili najbolji hrvatski igrač Borna Ćorić i prvi igrač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz koji će igrati međusobno u polufinalu u petak.

Sabalenka lako do finala

Druga tenisačica svijeta, Bjeloruskinja Arina Sabalenka, plasirala se u finale WTA 1000 turnira u Madridu, gdje je u polufinalu svladala Grkinju Mariju Sakkari (WTA - 9.) sa 6-4, 6-1 za 85 minuta.

Bio je ovo njihov deveti dvoboj u kojem je Sabalenka stigla do šeste pobjede.

Sakkari je bila ravnopravna do 4-4 u prvom setu, a tada je bjeloruska tenisačica osvojila osam od sljedećih devet gemova za plasman u svoje peto finale u ovoj godini, a 23. u karijeri u kojem će tražiti put prema svom 13. naslovu.

Pobjednica Madrid Opena iz 2021. večeras će doznati ime suparnice u svom drugom madridskom finalu, a to će biti bolja iz dvoboja prve tenisačice svijeta Poljakinje Ige Šwiatek i Ruskinje Veronike Kudermetove (WTA - 13.).

Linker
28. travanj 2024 04:48