Dino Prižmić

 JOSIP BANDIC Cropix
Zagreb Open

Kazahstanac Popko zaustavio Prižmića, dvomjesečna stanka ipak je ostavila previše traga

Propala je prilika da trojica hrvatskih tenisača budu među osmoricom koji će u petak nastaviti boriti se za plasman u polufinale
Piše: HinaObjavljeno: 06. lipanj 2024. 18:19

Kazahstanski tenisač Dmitri Popko (ATP - 244.) zaustavio je u drugom kolu najbolje rangiranog hrvatskog tenisača Dinu Prižmića (ATP - 204.) na ATP Challengeru Zagreb Open, svladavši ga sa 6-2, 6-4 nakon 101 minute borbe na središnjem terenu teniskog kompleksa na Šalati.

Prižmić je loše ušao u meč, dopustio Popku vodstvo 2-0, ali je u četvrtom gemu vratio ‘break‘ zaostatka. Međutim, u sljedeća četiri gema hrvatski tenisač je osvojio isto toliko poena te vrlo brzo i uvjerljivo izgubio prvi set.

Dino je u drugom setu dopustio Kazahstancu stvaranje prednosti od dva ‘breaka‘ (5-2). Potom je 18-godišnji Splićanin uspio oduzeti servis Popku, ali za više od toga nije dobio priliku. Gotovo dvomjesečna stanka zbog ozljede ipak je ostavila previše traga na igri hrvatskog reprezentativca, što je devet godina stariji suparnik znao iskoristiti i pretvoriti u plasman u četvrtfinale Zagreb Opena.

Tako je propala prilika da trojica hrvatskih tenisača budu među osmoricom koji će u petak nastaviti boriti se za plasman u polufinale. Ipak, tamo će biti dvojica Hrvata.

Luka Mikrut u jednom od svojih najboljih nastupa ove godine svladao 306 mjesta bolje rangiranog Portugalca Henriquea Rochu sa 6-3, 6-2.

"Mislim da je to sigurno jedan od boljih mečeva što sam ih igrao ove godine. I on je igrao dobro, ali ja sam se jednostavno danas osjećao odlično. Drago mi je da mogu igrati na toj razini pred domaćom publikom. Svaka mi ovakva pobjeda puno znači", rekao je Luka Mikrut.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Meksikanca Rodriga Pacheca Mendeza koji je sa 6-7 (1), 7-5, 6-2 bio bolji od Francuza Enza Couacauda.

Nino Serdarušić i Matej Dodig u međusobnom dvoboju odlučuju o tome koji će se od njih pridružiti 20-godišnjem Splićaninu i u četvrtfinalu pokušati napraviti ono što nije uspjelo Prižmiću - svladati Dmitrija Popka.


CH Zagreb Open, pojedinačno - 2. kolo

Nick Hardt (Dom/7) - Mathys Erhard (Fra) 6-3, 6-2

Oriol Roca Batalla (Špa/3) - Filip Mišolić (Aut) 6-4, 7-6 (5)

Enrico Dalla Valle (Ita) - Francesco Maestrelli (Ita) 7-6 (4), 6-2

Dmitri Popko (Kaz) - DINO PRIŽMIĆ (HRV/9) 6-2, 6-4

LUKA MIKRUT (HRV) - Henrique Rocha (Por/8) 6-3, 6-2

Rodrigo Pacheco Mendez (Mek) - Enzo Couacaud (Fra) 6-7 (1), 7-5, 6-2

Linker
04. srpanj 2024 07:32