Wang Xiyu

 - Afp
POMELA JE PROTIVNICU

Kineskinja Wang Xiyu osvojila svoj prvi WTA naslov, poznate finalistice turnira u Guadalajari

Deveta tenisačica svijeta Sakkari stigla je do finala Guadalajare drugu godinu zaredom
Piše: HinaObjavljeno: 23. rujan 2023. 12:12

Kineskinja Wang Xiyu osvojila je svoj prvi WTA naslov nakon što je u subotu u finalu teniskog turnira u Guangzhou pobijedila Poljakinju Magdu Linette sa 6-0, 6-2.

Za 22-godišnju Kineskinju, 88. na WTA ljestvici, ovo je bilo prvo finale u karijeri u kojem je nakon samo sat i 20 minuta svladala prvui nositeljicu Linette (WTA-27.).

Poljakinji, koja je eliminirana u polufinalu Australian Opena početkom godine, ovo je bilo prvo finale u 2023. godini.

WTA Guadalajara: Za naslov Sakkari protiv Dolehide

Američka tenisačica Caroline Dolehide, 111. na WTA ljestvici, plasirala se u petak u svoje prvo finale na turniru u Guadalajari, pobijedivši bivšu osvajačicu Australian Opena sunarodnjakinju Sofiu Kenin sa 7-5, 6-3.

U finalu će Dolehide igrati protiv druge nositeljice Grkinje Marije Sakkari.

"Stvarno sam ponosna na sebe što sam prošla kroz to danas jer Sonya (nadimak Kenin) nije igračica koju je lako proći. Osjećaj je nevjerojatan i tako sam uzbuđena zbog sutrašnjeg dana", rekla je nakon meča 25-godišnja američka tenisačica kojoj joj je to bilo i prvo polufinale u karijeri.

Deveta tenisačica svijeta Sakkari stigla je do finala Guadalajare drugu godinu zaredom nakon pobjede od 6-3, 6-0 nad trećom nositeljicom Francuskinjom Caroline Garcia.

Sakkari, koja je izgubila od Jessice Pegule u prošlogodišnjem finalu, ovaj tjedan nije izgubila set i cilja na osvajanje svog prvog naslova od WTA 250 turnira u Rabatu 2019. godine.

Linker
28. travanj 2024 20:22