TIMOTHY A. CLARY Afp
‘SRAMOTAN POTEZ‘

Kontroverza na US Openu! Francuz tankirao meč, pa spakirao torbu prije kraja: ‘Moji demoni su se vratili‘

Francuski tenisač Benoit Paire tankirao je meč 1. kola US Opena protiv Britanca Camerona Norriea
Piše: SNObjavljeno: 31. kolovoz 2022. 06:56

Paire je protiv Norriea otpor praktički pružao samo u drugom setu. Prvi je set trajao svega 18 minuta, a treći 19 minuta. Pred sam kraj francuski tenisač je spakirao rekete i torbu za odlazak s terena i prije nego li je meč završio kod zaostatka 0:5 u trećem setu, a ovakav je potez u engleskim medijima okarakteriziran kao sramotan.

Za ovakav nastup Paire će inkasirati 80.000 dolara, ali organizatori imaju pravo ouskratiti mu zaradu ako zaključe da je prestao igrati na pobjedu.

Kontroverzni francuski tenisač ima povijest tankiranja mečeva, a 2021. godine u Wimbledonu upozoren je zbog nedovoljnog zalaganja.

Norrie je nakon meča pokušao obraniti kolegu pripisujući krivnju za njegov letargičan nastup - vrućini.

"Očito je bilo jako vruće i možda je potkraj trećeg seta želio igrati brzo i skratiti poene, možda ga je vrućina smetala", rekao je Norrie.

Oglasio se i sam Paire, 173. tenisač svijeta.

"Nije mi bilo lako od početka godine. Osjećam se loše na terenu i danas je opet bilo tako. U drugom setu sam vodio 5:3 i trebao sam ga osvojiti. To bi bilo dobro za moju glavu, ali moji demoni su se vratili". Nisam siguran da ću nastaviti igrati ove sezone. Možda sada stanem i vratim se sljedeće godine", rekao je Paire, koji je ove kalendarske godine upisao svega 4 pobjede na ATP Touru.

Linker
28. travanj 2024 10:58