Matija Pecotić

 Andrew Patron/Zuma Press/Profimedia
SPORTSKA PRIČA TJEDNA

Kraj bajke direktora Pecotića: zaustavljen sjajan niz hrvatskog tenisača, ali čeka ga golem skok na ljestvici

Nakon prvog ATP turnira u životu, napredovat će za više od 200 pozicija
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 16. veljača 2023. 08:02

Gotovo da i nema relevantnog teniskog medija koji ovaj tjedan nije prenio nevjerojatnu životnu priču Matije Pecotića, hrvatskog tenisača koji je u 34. godini prvi put zaigrao na nekom ATP turniru.

Ipak, pobjedničkom nizu u Delray Beachu došao je kraj. Nakon što je izbacio trojicu Amerikanaca - Kozlova i Sandgrena u kvalifikacijama, pa onda i bivšeg top 10 igrača Jacka Socka u prvom kolu - Pecotić je zapeo na četvrtom. U osmini finala ga je sa 6:3, 6:3 svladao Marcos Giron, trenutačno 55. tenisač svijeta. U dvoboju koji je trajao sat i 18 minuta, Pecotić je triput gubio servis, a nije iskoristio nijednu od tri break-lopte.

Premda je ostao bez četvrtfinala, u ponedjeljak ga čeka golem skok na ljestvici. Napredovat će za više od 200 pozicija te sa 784. mjesta na svijetu doći na 573., što znači da će biti osmi najbolje plasirani hrvatski tenisač.

Za sljedeći tjedan nema prijavljeni turnir, ali za onaj iza prijavio je kvalifikacije ITF-ove "petnaestice" u Naplesu, koja se igra na zemljanoj podlozi. Naravno, ako će si moći priuštiti slobodan dan na poslu...

Linker
08. svibanj 2024 17:58