SEAN M. HAFFEY Getty Images Via Afp
WTA TURNIRI

Krejčikova osvojila San Diego i stigla do sedme turnirske pobjede na najvišoj razini; iznenađenje u Osaki

Bivša pobjednica Roland Garrosa nije imala lak zadatak u finalu
Piše: HinaObjavljeno: 17. rujan 2023. 07:30

Čehinja Barbora Krejčikova, 13. igračica WTA ljestvice, pobjednica je teniskog WTA turnira u San Diegu nakon što je u finalu pobijedila Amerikanku Sofiju Kenin sa 6-4, 2-6, 6-4.

Za 27-godišnju Čehinju ovo je sedma turnirska pobjeda na najvišoj razini u karijeri, a druga ove godine. U veljači je osvojila WTA 1000 turnir u Dubaiju i u finalu pobijedila Poljakinju Igu Swiatek, tada prvu igračicu svjetske ljestvice.

Bivša pobjednica Roland Garrosa nije imala lak zadatak u finalu. Amerikanka, koja je doduše tek na 98. mjestu WTA ljestvice, dokazala je da zna igrati vrhunski tenis pobjedom na Australian Openu 2020.. pa je Čehinji za pobjedu trebalo više od dva i pol sata igre.

Krueger slavila u Osaki

Devetnaestogodišnja Amerikanka Ashlyn Krueger iznenađujuća je pobjednica WTA 250 teniskog turnira u japanskoj Osaki.

U finalu je svladala Kineskinju Zhu Lin 6-3, 7-6 (6) i osvojila prvi naslov u karijeri s kojim će ostvariti veliki napredak na WTA ljestvici, na kojoj je bila 108.

Pobjeda u finalu tek je šlag na tortu za igračicu iz Teksasa nakon izvanrednog tjedna u kojem protivnicama nije prepustila niti jedan set. Osaka joj je bio tek 11. WTA turniru u karijeri i već je ostvarila prvu pobjedu.

Kineskinja je ovoga puta propustila priliku za drugu turnirsku pobjedu nakon što je u veljači slavila na Tajlanda.

Linker
04. svibanj 2024 17:23