Nick Kyrgios

 PATRICK SMITH Afp
ATP WASHINGTON

Kyrgios prvi put u karijeri dvaput zaredom izborio finale, Japanac iznenađujuće sredio prvog nositelja

Australac je dosad osvojio šest turnira, posljednji baš u Washingtonu još prije tri godine
Piše: HinaObjavljeno: 07. kolovoz 2022. 11:23

Australac Nick Kyrgios i Japanac Yoshihito Nishioka borit će se za naslov na teniskom ATP turniru u Washingtonu s nagradnim fondom od 2.1 milijun eura. Kyrgios je u polufinalu svladao Šveđanina Mikaela Ymera 7-6 (4), 6-3, dok je Nishioka iznenađujuće eliminirao prvog nositelja turnira, Rusa Andreja Rubljeva, s 6-3, 6-4.

Nishioka, 96. na svjetskoj rang listi, igrat će u svom prvom finalu od 2020. u Delray Beachu, a Japanac zasad ima jednu titulu, koju je osvojio u Shenzhenu 2018. godine.

Kyrgios, 63. na svjetskoj ljestvici, prvi je put u karijeri došao do uzastopnih ATP finala, a 27-godišnji Australac, koji je prošlog mjeseca izgubio od Srbina Novaka Đokovića u finalu Wimbledona, dosad je osvojio šest turnira. Posljednji je osvojio u Washingtonu 2019. godine. Kyrgios je pobijedio svaki put u tri dosadašnja međusobna meča.

Istodobno, Amerikanka Shelby Rogers i Ruskinja Darja Kasatkina borit će se za naslov u finalu WTA teniskog turnira u San Joseu. Rogers je u polufinalu eliminirala devetu nositeljicu Veroniku Kudermetovu iz Rusije s 6-3, 6-4, dok je Kasatkina, sedma nositeljica, sa 6-2, 6-4 bila je bolja od druge nositeljice, Španjolke Paule Badose.

Rogers nastavlja svoj iznenađujući pobjednički niz na turniru vrijednom 758.000 eura jer je dosad izbacila i prvu nositeljicu Mariju Sakkari iz Grčke, Amandu Anisimovu iz Amerike i pobjednicu US Opena 2019., Biancu Andreescu iz Kanade. Također, do finala 29-godišnja Amerikanka nije izgubila niti set, a ovo će joj biti treće finale, posljednje je igrala prije šest godina.

Ovaj put će se suočiti s Kasatkinom, koja je također igrala u finalu prošle godine u San Joseu, a Ruskinji će ovo biti deseto finale te ima četiri naslova u karijeri.

Linker
26. travanj 2024 22:47