JARED C. TILTON Afp
ATP WINSTON-SALEM

Laslo svladao švicarskog kvalifikanta Marc-Andreu Hueslera i izborio finale protiv Adriana Mannarina

Obojica su svoje polufinalne mečeve dobili u dva seta, s tim da je uvjerljiviji bio 34-godišnji Francuz
Piše: HinaObjavljeno: 27. kolovoz 2022. 08:32

U finalu ATP 250 turnira u Winston-Salemu igrat će francuski tenisač Adrian Mannarino i Srbin Laslo Đere.

Obojica su svoje polufinalne mečeve dobili u dva seta, s tim da je uvjerljiviji bio 34-godišnji Francuz Mannarino koji je sa 6-0, 6-4 svladao Nizozemca Botica van de Zandschulpa, inače drugog nositelja.

Nije Mannarino toliko sjajno odigrao koliko mu je suparnik puno toga poklonio. Nakon prvog seta za zaborav Nizozemac je proigrao u drugom setu i bio opasniji po servis suparnika. No, do breaka nije došao, a kod 4-4 je opet popustio, Mannarino je oduzeo servis i nakon toga imao otvoreni put prema finalu.

Đere je svladao švicarskog kvalifikanta Marc-Andreu Hueslera sa 7-6(3), 7-6(5). Ključni trenutak prvog seta dogodio se kod vodstva Hueslera 5-4. Đere je servirao za ostanak u setu i pritom je spasio dvije set lopte nakon čega je lako dobio prvi tie-break.

U drugom setu je Đere poveo 3-0, Švicarac se vratio na 3-3, a od 4-5 je krenulo spašavanje Hueslera. U tom gemu je Švicarac spasio čak šest meč lopti, kod 5-6 još jednu, a potom i u tie-breaku, kod 4-6, još jednu, ukupno osmu. No, deveta je ipak bila sretna za Đerea i njegovu konačnu pobjedu.

Đere, 89. tenisač s ATP ljestvice, u finalu će loviti treću ATP krunu u karijeri, a Mannarino drugu. Inače, francuski tenisač osim tog jednog naslova u Hertogenboschu 2019. godine ima i devet izgubljenih finalnih mečeva.

ATP Winston-Salem, polufinale:

Adrian Mannarino (Fra) - Botic van de Zandschulp (Niz/2) 6-0, 6-4

Laslo Đere (Srb) - Marc-Andrea Huesler (Švi) 7-6(3), 7-6(5)

Linker
18. svibanj 2024 12:38