KARIM SAHIB Afp
ŠPANJOLAC SLAVIO U DOHI

Latvijska tenisačica nanizala osvajačice Grand Slama i novim WTA naslovom vratila se u top 20

Pobjednici Roland Garrosa iz 2017. trebalo samo oko sat vremena za novi veliki trijumf
Piše: HinaObjavljeno: 19. veljača 2022. 19:33

Latvijska tenisačica Jelena Ostapenko u subotu je u Dubaiju osvojila svoj peti WTA naslov pobijedivši u finalu Ruskinju Veroniku Kudermetovu sa 6-0, 6-4.

Pobjednica Roland Garrosa iz 2017. trebala je samo 65 minuta da bi došla do svog prvog trofeja od prošlogodišnjeg trijumfa u Eastbourneu, a na putu do naslova u Dubaiju pobijedila je čak četiri osvajačice Grand Slam naslova: Amerikanku Sofiju Kenin, Poljakinju Igu Swiatek, Čehinju Petru Kvitovu i Rumunjku Simonu Halep, spasivši i meč-loptu u četvrtfinalu protiv Kvitove.

image

Jelena Ostapenko

KARIM SAHIB Afp

Ostapenko će se zahvaljujući ovom naslovu nakon gotovo četiri godine vratiti među 20 najboljih na WTA ljestvici, a u ponedjeljak će zauzimati 13. poziciju.

Unatoč tome što je u svom četvrtom finalu u karijeri doživjela treći poraz, Veronika Kudermetova će na novoj WTA ljestvici imati najbolji plasman u karijeri, a skočit će sa 31. na 25. mjesto.

image

Roberto Bautista Agut

KARIM JAAFAR Afp


ATP Marseille: Auger-Aliassime i Rubljov za naslov

Sedmi i deveti tenisač svijeta, Rus Andrej Rubljov i Kanađanin Felix Auger-Aliassime, borit će se u nedjelju za pobjednički trofej na ATP turniru Open 13 Provence u Marseilleu.

Rubljov je u subotnjem polufinalu bio bolji od Francuza Benjamina Bonzija sa 6-3, 4-6, 6-3, dok je Auger-Aliassime sa 7-6 (4), 7-6 (5) nadigrao ruskog kvalifikanta Romana Safiulina.

Za Rubljova je to 14. finale u karijeri, a prvo u ovoj godini. Auger-Aliassime je nakon propuštene meč-lopte u četvrtfinalu Australian Opena protiv Andreja Medvjedeva nanizao osam pobjeda na europskim dvoranskim turnirima, što mu je u Rotterdamu donijelo prvi ATP naslov u karijeri, a u Marseilleu deseto finale u karijeri. Kanađanin je bio finalist ovog turnira i 2020.

Finale će biti repriza njihovog prošlotjednog polufinalnog dvoboja u Rotterdamu, u kojem je Auger-Aliassime slavio sa 6-7 (5), 6-4, 6-2.

ATP Doha: Bautista Agut drugi put pobjednik

Španjolski tenisač Roberto Bautista Agut svladao je Gruzijca Nikoloza Basilašvilija sa 6-3, 6-4 za 85 minuta i po drugi put u karijeri osvojio naslov pobjednika ATP turnira u Dohi.

Bio je to dvoboj dvojice posljednjih pobjednika u Kataru, u kojem je stariji 33-godišnji Španjolac svladao branitelja prošlogodišnjeg naslova.

Bautista Agut je u Dohi slavio i 2019., kada je osvojio svoj deveti naslov, a sad je na istom mjestu došao i do desetog. Bio je to 19. finale za Bautistu Aguta, dok je Basilašvili u svom devetom finalu ostao na pet naslova.

Linker
08. rujan 2024 01:25