MATTHEW STOCKMAN Afp
KAKAV KOMPLIMENT

Legenda svjetskog tenisa: ‘Borna Ćorić je među velikim favoritima za osvajanje naslova na US Openu!‘

Legendarni bivši tenisač je uvijek zanimljiv, uglavnom zato što govori ono što misli
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. kolovoz 2022. 13:59

John McEnroe nije imao problem reći što misli o tome da Novak Đoković očito neće igrati US Open. A onda i koga vidi kao favorita na US Openu.

"Mislim da je glupo što mu ne daju da igra. To zvuči kao šala. Ja bih se na njegovom mjestu cijepio, ali morate poštovati njegov način razmišljanja. Dvije i pol godine živimo s pandemijom, vrijeme je da se stvari vrate u normalu.

Propušta li Novak time šansu da bude najbolji svih vremena?

"Da vidimo. Ono što je evidentno je da kada nema Đokovića, veliku korist ima Nadal. Upisao je čudesnu pobjedu na Australian Openu, a tamo bi favorit bio Srbin, koji je tamo slavio čak devet puta. Istina je da je Đoković mlađi i čini se da mu je tijelo zdravije, nema ozljeda. Može doći i do 25 titula, ali teniskom dijelu treba dodati i mentalni aspekt. Nije lako trenirati ne znajući kada ili što ćete moći igrati prema planiranom rasporedu. Trebala su mu četiri mjeseca da "sredi" glavu nakon svega što mu se dogodilo u Australiji u siječnju.

‘Velika trojka‘ zadaje posljednje udarce. Tko će ih naslijediti?

"Jasno je da nitko od mladih koje imamo danas neće biti ni blizu onoga što smo vidjeli od Nadala, Federera i Đokovića, koji su prave legende. Ako moram izabrati jednog reći ću - Alcaraz. Gotovo svi novi igraju na isti način, ali Carlos ima nešto drugačije. Činilo se da će Medvjedev biti konstantan igrač, očito prošle godine, ali ne znam utječe li rat na njega ili što mu se točno događa. Među favorite za osvajanje US Opena stavljam Bornu Ćorića zbog toga kako je sada igrao u Cincinnatiju. Zverev i Federer ne igraju, očito ni Đoković, Rafa se vraća iz ozljede, a kod Kyrgiosa se nikad ne zna."

Linker
29. travanj 2024 00:34