Eva Carneiro

 LEON NEAL Afp
EVA CARNEIRO

Liječnica kojoj je skandal s Mourinhom promijenio život vratila velikog šampiona na pravi put

Otkako su Carneiro i Murray počeli surađivati, Britanac je opet postao onaj stari.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. svibanj 2022. 23:33

Samo sat vremena pred dvoboj osmine finala na ATP turniru iz Masters serije u Madridu, stigla je vijest da je nekoć prvi igrač svijeta, trofejni Britanac Andy Murray zbog bolesti odustao od meča s prvim igračem svijeta Novakom Đokovićem. Srpski predstavnik će tako bez borbe proći u četvrtzavršnicu toga turnira, a tamo bi se mogao susresti sa svojim sunarodnjakom Dušanom Lajovićem, ako pak ovaj u svojem meču osmine finala nadigra poljskog mu oponenta, Huberta Hurkacza.

No, mediji u susjednoj nam Srbiji nisu uoči (neodigranog) meča Đokovića i Murrayja zaboravili pripomenuti na jednu zanimljivu crticu iz povratničkog razdoblja karijere sjajnog Britanca koji se dugo mučio s raznim ozljedama. Godinama Andy Murray nije onaj stari, nije na razini člana Velike četvorke u kojoj je bio s Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Rogerom Federerom, ali postoji osoba koja čini sve da ga osposobi za povratak u vrh svjetskog tenisa.

Murrayjev kuk izdržao je sve napore do madridske osmine finala, dobio je slavni tenisač imena poput Thiema i Šapovalova, a za čudesan put oporavka zaslužna je, ni manje ni više - Eva Carneiro. Jedna od najpoznatijih svjetskih sportskih liječnica dugo je godina skrbila o zdravlju i pripremljenosti nogometaša londonskog Chelseaja. No, skandal i sudski proces kojeg je kasnije imala s bivšim trenerom toga kluba, Joseom Mourinhom u bitnome ju je udaljio iz gotovo svih sfera javnog života.

image

Andy Murray

IRH Dppi Via Afp

No, kako javlja engleski Telegraph, Murray i Carneiro surađuju na više razina, a ona mu pomaže raznim medicinskim savjetima. Murray tako sada u rehabilitaciji i liječenju koristi specijalni dodatak na bazi kolagena, uz kojeg mu se brzina servisa povećala prosječno za čak 10 kilometara na sat u odnosu na punu snagu iz vremena otprije pet-šest godina, kada je bio u punoj formi. Podsjetimo, Murray ima ugrađen umjetni kuk i u svaki poen svakog meča ulazi na vlastitu odgovornost...

Linker
21. travanj 2024 06:08