MANAN VATSYAYANA Afp
PRODULJENJE AGONIJE

Loše vijesti za ljubitelje tenisa, slavni Rafael Nadal otkazao novi turnir uoči Roland Garrosa

Nadal bi tako na Roland Garrosu trebao nastupiti bez odigranog službenog meča u punih 130 dana
Piše: SNObjavljeno: 05. svibanj 2023. 17:40

Nove loše vijesti stižu za ljubitelje tenisa i navijače Rafaela Nadala.

Slavni španjolski tenisač otkazao je nastup na ATP turniru iz Masters serije 1000 u Rimu.

‘Jako mi je žao što moram objaviti da neću moći anstupiti u Rimu. Svi znate koliko me boli propustiti još jedan od turnira koji su obilježili moju profesionalnu karijeru i na kojem sam uvijek uživao ljubav i podršku talijanskih navijača‘, poručio je Nadal putem društvenih mreža.

Španjolac nije igrao na ATP touru ove godine od poraza u drugom kolu Australian Opena od Mackenzieja Macdonalda u siječnju kada je zadobio ozljedu kuka. Njegov oporavak od ozljede tekao je sporije od očekivano, pa nije nastupio na turnirima u Monte Carlu, Barceloni i Madridu ovog mjeseca kako bi nastavio s pripremama za Roland Garros počinje 28. svibnja.

Očekivalo se kako će možda biti spreman za nastup na turniru u Rimu koji započinje 8. svibnja, ali to ipak neće biti slučaj.

Nadal bi tako na Roland Garrosu trebao nastupiti bez odigranog službenog meča u punih 130 dana, sa samo pet pobjeda u posljednjih 10 mjeseci. Veliko je pitanje može li pronaći željenu razinu forme za nastup na turniru koji je osvajao rekordnih 14 puta.

Linker
03. svibanj 2024 13:23