Lucija Ćirić Bagarić (arhiva)

 ELSA/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Elsa/Getty Images/Profimedia
TENIS

Lucija Ćirić Bagarić u četvrtfinalu u Ljubljani, Antonija Ružić ispala

Izborila je Lucija četvrtfinale i vrijednih 30 bodova za WTA ljestvicu
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 13. rujan 2023. 16:36

Lucija Ćirić-Bagarić (WTA 290) nastavlja s pobjedama na svom prvom WTA turniru u karijeri. U Ljubljani (WTA125) je nadjačala drugu nositeljicu, Španjolku Alianu Boslovu (WTA 79) sa 4:6, 6:3, 6:0.

Nakon što je izgubila prvi set, 19-godišnja Dubrovkinja u drugom je povela s 3:0, a iako je Bolsova zaprijetila povratkom u egal, Lucija nije dozvolila izjednačenje u šestom gemu, nije ni u osmom gemu, već dapače poslije toga napravila veliku seriju koja ju je odvela do jednako tako velike pobjede.

Naime, hrvatska je tenisačica protiv šest godina iskusnije španjolske reprezentativke nanizala čak osam osvojenih gemova, odnosno nije joj prepustila ni gem u odlučujućem setu.

Izborila je tako Lucija četvrtfinale i vrijednih 30 bodova za WTA ljestvicu, no u ovom trenutku možda još i više vrijedi činjenica da je pobijedila tenisačicu iz svjetskih Top 100 i tako dokazala da se već sada može nositi s pojedinim igračicama iz tog društva.

U četvrtfinalu će Lucija igrati u petak protiv još jedne Španjolke, Marine Bassols (WTA 132).

U Ljubljani, nažalost, u četvrtfinale nije uspjela proći druga naša predstavnica, Antonija Ružić. Od mlade Čakovčanke (WTA 326) bolja je bila Turkinja Zeynep Sonmez (WTA 177) sa 3:6, 6:3, 6:2. (ij)

Linker
18. svibanj 2024 00:48