Petra Marčinko

 RONALD GORSIC Cropix
WTA TURNIRI

Marčinko bolja od Wuerth, Fett se priključila Ružić, tri Hrvatice poražene u Sloveniji

Ovog tjedna igraju se WTA turniri u Ljubljani i Monastiru, a u drugom kolu će igrati tri hrvatske tenisačice
Piše: HinaObjavljeno: 10. rujan 2024. 23:04

U dvoboju dviju hrvatskih tenisačica u 1. kolu WTA125 turnira u Ljubljani Petra Marčinko je s uvjerljivih 6:1, 6:3 bila uspješnija od Tare Wuerth.

Marčinko je tako potvrdila odličnu formu koju je pokazala i prošloga tjedna u švicarskom Montreauxu kada je na ovakvoj istoj razini turnira stigla do finala i tako popravila plasman na WTA ljestvici za 48 mjesta pa je ovoga tjedna 244. igračica svijeta.

Marčinko će u 2. kolu igrati protiv Britanke Francesce Jones koja je sa 6:2, 6:3 svladala prvu nositeljicu Francuskinju Chloe Paquet.

U Ljubljani su u utorak nastupile još tri hrvatske igračice, ali sve tri su nažalost izgubile. Tenu Lukas je svladala Kristina Dmitruk sa 6:2, 5:7, 6:2, bolja od Lucije Ćirić Bagarić bila je Austrijanka Sinja Kraus sa 6:4, 6:1, dok je od Lee Bošković uspješnija bila Andorka Victoria Jimenez Kasintseva sa 6:1, 6:3.


Hrvatska tenisačica, 27-godišnja Jana Fett plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Monastiru nakon što je u susretu 1. kola preokretom svladala Egipćanku Mayar Sherif sa 1:6, 6:3, 6:4 nakon sat i 55 minuta igre.

U prvom setu ništa nije polazilo za rukom Vrbovčanki koja je nizala neprisiljene greške po vjetrovitom vrfemenu u Monastiru pa je Sherif dobila tu dionicu meča sa 6:1 za 25 minuta.

Prekretnica se dogodila u prvoj igri drugog seta kada je Fett spasila tri "break-lopte" što ju je uvelike stabiliziralo. Do kraja meča naša igračica više nije izgubila gem na svoj početni udarac dok je i u drugom i u trećem setu uspjela po jednom oduzeti servis suparnici.

Prvu "break-loptu" na meču Fett je osigurala u osmoj igri drugog seta te ju odmah i iskoristila da bi potom mirno odservirala za set.

Do "breaka u trećem setu Fett je stigla kod rezultata 3:3, a kada je servirala za meč odvijala se prava drama. Prvo je Fett propustila dvije vezane meč-lopte s dvije neprisiljene pogreške, pa je Sherif imala četiri "break-lopte" za poravnanje na 5:5 no nije ih iskoristila da bi Fett ipak uspjela realizirati treću meč-loptu.

U 2. kolu Fett će igrati protiv Španjolke Sare Sorribes Tormo.

Ranije u utorak je 2. kolo Monastira također nakon preokreta osigurala i 21-godišnja Antonia Ružić koja je svladala četvrtu nositeljicu Argentinku Nadiju Podorosku sa 1:6, 6:2, 6:4 nakon sat i 55 minuta igre. Nakon što je uspješno prošla kvalifikacije, igračica iz Orehovice pored Čakovca u svom je prvom nastupu u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira u karijeri upisala i prvu pobjedu i to protiv trenutačno 71. igračice svijeta koja je prije četiri godine igrala i u polufinalu Roland Garrosa.

Ružić će u 2. kolu igrati protiv Britanke Yuriko Miyazaki.

Linker
10. rujan 2024 23:04