Marin Čilić

 BRENTON EDWARDS Afp
UVJERLJIV NASTUP HRVATA

Marin Čilić u polufinalu Adelaideu igra protiv jakog Rusa, tijesni poraz Konjuh u Melbourneu

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Adelaideu
Piše: HinaObjavljeno: 07. siječanj 2022. 07:28

On je u petak u četvrtfinalu svladao Srbina Lasla Đerea (ATP-52) sa 6-3, 6-2. Čilić je u prvom setu do prednosti breaka došao u šestom gemu i poveo 4-2, a potom je na svoj servis potvrdio break. Kod vodstva 5-2 na protivnikov servis imao je tri set lopte, ali je ih je propustio realizirati. No, na svom servisu je bio uvjerljiv i dobio je prvi set.

U drugom setu hrvatski tenisač bio je još uvjerljiviji, imao je dvije break lopte, jednu u trećem i jednu u petom gemu, te je obje iskoristio i došao do pobjede nakon 68 minuta igre.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i u oba je slavio Čilić.

Marin će u subotnjem polufinalu igrati protiv ruskog tenisača Karena Hačanova (ATP - 29.) koji je sa 7-5, 6-3 u četvrtfinalnom dvoboju nadigrao Bjelorusa Jegora Gerasimova (ATP - 113.).

Bit će to treći međusobni dvoboj Čilića i Hačanova, a hrvatski tenisač je u prethodna dva izašao kao pobjednik. Na turniru Masters 1000 serije u Cincinnatiju 2018. slavio je sa 7-6 (5), 3-6, 6-4, a prošle godine na putu prema naslovu u Sankt Peterburgu svladao je 25-godišnjeg Rusa sa 6-4, 6-7 (1), 6-4.

Subotnji dvoboj Čilića i Hačanova treći je na rasporedu na središnjem terenu u Adelaideu, a neće početi prije 5 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Prije Čilića će na terenu biti Ivan Dodig, koji će u paru s Brazilcem Marcelom Melom tražiti put prema finalu turnira parova, a polufinalni suparnici hrvatsko-brazilskoj kombinaciju su Urugvajac Ariel Behar i Ekvadorac Gonzalo Escobar.


ATP Adelaide, pojedinačno - četvrtfinale

Gael Monfils (Fra/1) - Tommy Paul (SAD/6) 6-4, 6-1

MARIN ČILIĆ (HRV/3) - Laslo Đere (Srb/7) 6-3, 6-2

Karen Hačanov (Rus/2) - Jegor Gerasimov (Bje) 7-5, 6-3

Tijesni poraz Ane Konjuh

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh u petak je u četvrtfinalu WTA turnira u Melbourneu Summer Set 1 poražena od Kineskinje Qinwen Zheng (WTA - 126) sa 6-7 (1), 6-7 (6).

Ana Konjuh se prva u našla u problemima sa svojim servisom, u trećem gemu uspjela je spasiti jednu break loptu. No, drugu priliku, u petom gemu, Kineskinja nije propustila. Ipak, Konjuh je već u sljedećem gemu vratila izgubljeni servis, a kod 4-4 spasila je još jednu break loptu i set je otišao u tie-break, kojeg je uvjerljivo sa 7-1 dobila Zheng.

U drugom setu jedino je Konjuh imala priliku za break, kod 2-2 ispustila je dvije šanse za oduzimanje servisa i set je ponovno završio u tie-breaku u kojem je Hrvatica povela sa 5-1. Činilo se da će meč otići u treći set, a onda je Kineskinja dobila sedam od sljedećih osam poena i nakon 2 sata i 8 minuta borbe ušla je u polufinale.

Linker
08. svibanj 2024 12:45