TIZIANA FABI Afp
POSTOJI RAZLOG

Medvedev bez dlake na jeziku objasnio ‘pad velikog suparnika‘: ‘To se događalo i Novaku Đokoviću‘

Ruski tenisač će protiv Carlosa Alcaraza igrati u trećem kolu grupe B na ATP finalu
Piše: SNObjavljeno: 14. studeni 2023. 09:14

Svjetska teniska elita okupljena je u Torinu gdje se igra ATP finale s osam najboljih tenisača. Neki rezultati na ovom turniru su privukli veliku pažnju poput poraza Carlosa Alcaraza od Alexandera Zvereva.

Taj poraz sam po sebi nije čudan jer je Zverev ipak osmi tenisač svijeta, ali je zanimljiv iz konteksta da Alcaraz nije osvojio niti jedan turnir još od Wimbledona te da od tada redovno gubi u najvažnijim mečevima.

- Tenis je sport u kojem se sve jako brzo mijenja. U ovom trenutku mi se čini kako, iz nekog razloga, Carlos igra sporije nego inače, kao da nema istu razinu samopouzdanja koja ga je krasila prvim dijelom sezone - komentirao je Danil Medvedev Alcarazov poraz i dodao:

- Ovo se može dogoditi svakome, događalo se i Novaku u mlađim danima. Pitanje je samo kada će uspjeti vratiti svoju prethodnu razinu igre. Iznenadilo me je da je statistika poslije drugog seta prikazala kako su Sašini udarci bili i po 10 kilometara brži od Carlosovih. Iako niti jedan od njih nije dobro ušao u meč, do kraja su ipak prikazali odličan tenis. Saša je pokazao da može sjajno servirati i igrati, a bit će jako zanimljivo protiv njega igrati osamnaesti put - rekao je Medvedev koji protiv Zvereva igra u drugom kolu grupe B. Taj meč je na rasporedu sutra, baš kao onaj između Alcaraza i Andreja Rubljova kojeg je Medvedev pobijedio u prvom kolu.

Linker
21. srpanj 2024 15:50