Daniil Medvedev

 JOE KLAMAR Afp
NAPETO FINALE

Medvedjev uzeo titulu u Beču! Slomio kanadsku prijetnju, Rus je od sutra 3. igrač svijeta

Nakon velike borbe Medvedjev je pobijedio Denisa Shapovalova s 2:1 u setovima.
Piše: HINAObjavljeno: 30. listopad 2022. 17:26

Rus Danjil Medvjedev došao je do svog 15. naslova u karijeri svladavši u nedjeljnom finalu ATP 500 turnira u Beču Kanađanina Denisa Shapovalova sa 4-6, 6-3, 6-2 poslije dva sata i 16 minuta igre.

Za Medvjedeva je to bilo peto finale u ovoj godini, a ukupno 27. u karijeri. Shapovalov je u svom šestom finalu ostao na jednom naslovu osvojenom još prije tri godine u Stockholmu.

Zahvaljujući bodovima osvojenim u Beču Medvjedev će u ponedjeljak biti na trećem mjestu pojedinačne ATP ljestvice. Rus je kao pobjednik zaradio i 439.305 eura.

ATP Beč - finale

Danjil Medvjedev (1) - Denis Shapovalov (Kan) 4-6, 6-3, 6-2


Kanađanin Felix Auger-Aliassime treći tjedan zaredom podigao je pobjednički trofej na ATP Touru, a do svog ukupno četvrtog naslova stigao je pobijedivši u finalu ATP 500 turnira u švicarskom Baselu Danca Holgera Runea sa 6-3, 7-5 za 99 miuta.

Sve do ove godine Kanađanin je bio poznat po porazima u finalima, jer je izgubio prvih osam mečeva za naslov na ATP Touru. No, otakako je u veljači trijumfirao u Rotterdamu, 22-godišnji kanadski tenisač je osvojio još tri naslova u sljedeća četiri finala, a izgubio je samo meč za trofej u Marseilleu.

Holger Rune je u svom četvrtom finalu u karijeri, sva četiri odigrana ove godine, ostao na dva naslova (Munchen, Stockholm).

Zahvaljujući naslovu u Baselu Auger-Aliassime će izjednačiti svoj najbolji renking u karijeri, jer će se naći na osmom mjestu pojedinačne ATP ljestvice, na kojoj je svoj uspon nastavio i Holger Rune koji će se u ponedjeljak prvi put naći u Top 20, na 18. poziciji.

ATP Basel - finale

Felix Auger-Aliassime (9) - Holger Rune (25) 6-3, 7-5

Linker
20. travanj 2024 13:11