Daniil Medvedev zasluženo je osvojio završni ATP Finals
 AFP
U VELIKOJ FORMI

Medvjedev osvojio završni turnir i na nevjerojatan način! Pobijedio je prvu ‘trojku‘ i ušao u povijest

Prvo je slavio protiv Đokovića (1), onda protiv Nadala (2), a pao je i treći tenisač svijeta
Piše: HinaObjavljeno: 22. studeni 2020. 22:29

Danil Medvedev slavio je u finalu ATP Finalsa i tako osvojio svoj najveći turnir u karijeri. Pobijedio je Dominica Thiema 4:6, 7:6 (2), 6:4 i uzeo svoj drugi naslov u sezoni, deveti u karijeri...

Ruski tenisač do naslova je stigao uz svih pet pobjeda u Londonu i to uz samo dva izgubljena seta. Prošle godine, kad je bio debitant, izgubio je sva tri susreta. Osim naslova još jednu stvar itekako će pamtiti, jer je postao tek četvrti tenisač u povijesti koji je na jednom turniru izbacio prvu trojicu na svijetu.

Prije njega to su ostvarili i David Nalbandian 2007. u Madridu, Novak Đoković iste godine u Montrealu, te Boris Becker 1994. u Stockholmu.

Bio je to njihov peti međusobni susret i druga pobjeda ruskog tenisača. Austrijanac je dobio njihov posljednji međusobni susret u polufinalu US Opena, pa je Medvjedev večerašnjom pobjedom barem malo uzvratio suparniku.

U grupnoj fazi pobijedio je Đokovića (1), u polufinalu Nadala (2), a u finalu slavio je protiv Thiema (3). Dobio je 1500 bodova i 1,5 milijuna dolara, dok će Austrijanac otići doma sa 700.000 dolara u džepu.

Finale je bio i oproštaj ovog turnira za londonske O2 Arenu koja ga je ugostila posljednjih 12 godina, a prvo londonsko izdanje 2009. godine također, je osvojio Rus Nikolaj Davidenko. ATP Finals sada seli u Torino.

Linker
26. travanj 2024 17:21