EVA MANHART Afp
TENIS

Medvjedev protiv Sinnera u Beču lovi svoj 21. ATP naslov u karijeri, Hurkacz protiv Auger-Aliassimea u Baselu

Sinner će protiv Medvjedeva, pak, pokušati osvojiti jubilarnu desetu ATP titulu u karijeri
Piše: HinaObjavljeno: 28. listopad 2023. 19:47

Na dvoranskom ATP turniru u Beču neće se dogoditi ruski finale, prvi nositelj Danil Medvjedev dočekao je Talijana Jannika Sinnera koji je u polufinalu svladao Andreja Rubljova 7-5, 7-6(5).

U svakom setu odlučivale su nijanse, ali u oba slučaja bolji i smireniji je bio 22-godišnji Sinner. Rubljov je, primjerice, prvi došao do breaka u prvom setu, ali ne samo da nije zadržao prednost već je Sinner napravio veliki niz. Dva puta je Talijan lomio Rubljova na servis te je dobio prvu dionicu 7-5.

U drugom setu Sinner je kod 5-4 servirao za pobjedu. Rubljov je u tom trenutku došao do breaka, ali nije uspio slomiti suparnika u neizvjesnom tie-breaku niti produžiti ovaj polufinalni dvoboj.

Sinner će protiv Medvjedeva pokušati osvojiti jubilarnu desetu ATP titulu u karijeri. Ove godine je već slavio na tri turnira. Medvjedev će u nedjelju loviti svoj 21. ATP naslov u karijeri. Ove godine već je osvojio pet turnira, najbolji je bio u Rimu, Miamiju, Dubaiju, Dohi i Rotterdamu. Ujedno će ovo biti finale prvog i dugog nositelja u Beču.

ATP Beč, polufinale:

Jannik Sinner (Ita/2) - Andrej Rubljov (3) 7-5, 7-6(5)

Danil Medvjedev (1) - Stefanos Tsitsipas (Grč/4) 6-4, 7-6(6)


ATP Basel: Auger-Aliassime uvjerljivo do finala

U finalu dvoranskog ATP turnira u Baselu igrat će Poljak Hubert Hurkacz i Kanađanin Felix Auger-Aliassime, a kanadski tenisač u polufinalu je svladao Danca Holgera Runea 6:3, 6:2.

Vrlo lako je Auger-Aliassime svladao prvog nositelja u Baselu. Odmah na startu je napravio break i poveo 3:0 te je kontrolirao meč do samog kraja.

Nakon duže vremena je 23-godišnji Kanađanin ostvario zapaženi rezultat te će igrati prvo finale u 2023. godini. Inače je u karijeri osvojio četiri ATP turnira i to sva četiri tijekom prošle godine. Najbolji je bio u Rotterdamu, Firenci i Antwerpenu te baš u Baselu gdje brani titulu.

Hurkacz je dosad u karijeri osvojio sedam ATP titula, a u nedjelju će pokušati doći do trećeg ovogodišnjeg slavlja. Ranije je u 2023. godini podizao pehare pobjednika u Marseilleu i Šangaju.

ATP Basel, polufinale:

Felix Auger-Aliassime (Kan/6) - Holger Rune (Dan/1) 6-3, 6-2

Hubert Hurkacz (Polj/4) - Ugo Humbert (Fra) 6-4, 3-6, 7-6(5)

Linker
26. travanj 2024 00:04