GLYN KIRK Afp
ATP RIM

Mektić i Pavić nakon dramatičnog meča ispali s turnira, vratili se nakon 5:1 u trećem setu, ali nije bilo sreće

Španjolsko-argentinska kombinacija slavila je protiv petih nositelja 7:6(6), 3:6, 10:8
Piše: HinaObjavljeno: 14. svibanj 2023. 14:13

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić oprostili su se od zemljanog ATP Masters 1000 turnira u Rimu u prvom kolu, u tri seta su bolji od njih bili Španjolac Marcel Granollers i Argentinac Horacio Zeballos.

Španjolsko-argentinska kombinacija slavila je protiv petih nositelja 7:6(6), 3:6, 10:8. U prvom setu su oba para držala svoj servis do tie-breaka premda su Mektić i Pavić kod 5:6 spašavali jednu set loptu. Uspjeli su u tome, a potom su parovi u tie-breaku, u prvih pet poena, gubili poene na svoj servis.

Hrvatska kombinacija je kod 6:5 imala set loptu, no Mektić i Pavić su potom izgubili tri poena u nizu za 1:0 u setovima Granollersa i Zeballosa.

U drugom setu hrvatski tenisači su napravili niz od tri gema kod 3:3. Dobili su taj dio meča 6:3 i osigurali ključni tie-break trećeg seta u kojem su Španjolac i Argentinac vrlo brzo stekli veliku prednost. Poveli su Granollers i Zeballos 5:1, ali su se Mektić i Pavić vratili u igru te čak i poveli 7:6.

No, kod 9:8 su Granollers i Zeballos iskoristili prvu meč loptu nakon što je Pavić pogriješio kod smeš udarca.

Na turniru nastupa i hrvatski tenisač Ivan Dodig koji je s Amerikancem Austinom Krajicekom prošao prvo kolo te će u drugom igrati protiv Monegašanina Nysa i Poljaka Zielinskog.

Linker
25. travanj 2024 01:34