Mate Pavić i Nikola Mektić došli do nove pobjede

 OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Oscar J Barroso/Shutterstock Editorial/Profimedia
SJAJAN DAN ZA HRVATE

Mektić i Pavić nakon dramatičnog prvog seta upisali 16. pobjedu na travi u nizu i prošli među četiri najbolja

Nikola Mektić i Mate Pavić sa 7:6 (9), 6:1 pobijedili Maxime Cressya i Ugo Humberta
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 22. lipanj 2022. 19:16

Ivan Dodig plasirao se u polufinale parova na ATP turniru u Eastbourneu, on je s Amerikancem Austinom Krajicekom u četvrtfinalu sa 7:5, 6:2 nadigrao Francuze Nicolasa Mahuta i Edouarda Roger-Vasselina.

Ključnom za ishod meča pokazala se sekvenca od 5:5 u prvom setu do 3:0 za Dodiga i Krajiceka u drugom, unutar koje je hrvatsko-američka kombinacija osvojila pet gemova zaredom te osvojila prvi set te stekla veliku prednost u drugom. Kod rezultata 4:2 Francuzi su imali priliku za povratak u dvoboj, no Dodig i Krajicek nisu to dopustili, dapače napravili su potom i novi break za kraj susreta.

Dodig i Krajicek u odličnoj su formi u posljendjih mjesec dana, osvojili su turnir u Lyonu, stigli do finala Roland Garrosa, u kojem su ispustili i meč-loptu protiv Arevala i Rojera, dok su prošloga tjedna bili u polufinalu Hallea.

U polufinalu će Dodig i Krajicek igrati protiv Nizozemca Matwea Middlekoopa i Australca Lukea Savillea.

Među četiri najbolja para plasirali su se i Nikola Mektić i Mate Pavić. Olimpijski pobjednici, koji će uskoro krenuti u obranu lani osvojene wimbledonske titule pobijedili su u četvrtzavršnici američko-francusku kombinaciju Maxime Cressya i Ugo Humberta sa 7:6 (9), 6:1.

Hrvatski par imao je break u prvom setu kod 4:3, ali odmah potom i izgubio vlastiti servis pa je odluka pala u tie-breaku. Tamo su Cressy i Humbert vodili 5:3, ali su Nikola i Mate s tri uzastopna poena prvi došli do set-lopte (6:5). Nisu je iskoristili, kao ni sljedeću (8:7), nego tek treću, a u međuvremenu su morali spašavati dvije set-lopte suparnika. Na koncu je Humbert dvostrukom servis greškom "darovao" pobjednički poen našem paru.

I tu je zapravo prelomljen meč jer u drugom setu Amerikanac i Francuz nisu mogli držati jednaku razinu, brzo su pali u zaostatak pa su Pavić i Mektić bez velike muke zaključili meč. Tako su došli do šeste uzastopne pobjede na travi ove sezone (osvojili Queen's prošli tjedan), ali i 16. ukupno pribrojimo li lanjsku sezonu kada su osvojili Wimbledon (6 pobjeda) i prije toga Eastbourne (4).

U polufinalu će Pavić i Mektić igrati protiv Škota Jamieja Murraya i Brazilca Brune Soaresa. (ij)

Linker
19. travanj 2024 06:16