SEBASTIEN BOZON Afp
ATP STUTTGART

Mektić i Pavić nakon više od tri mjeseca povezali dvije pobjede i izborili polufinale

Od prvog dana ožujka nisu vezali dva meča kao pobjednici, ali travnata podloga njihova je ‘‘dnevna soba‘‘
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 15. lipanj 2023. 17:10

Nikola Mektić i Mate Pavić uspjeli su ono što nisu mogli napraviti više od tri mjeseca, a to je spojiti dvije pobjede u nizu.

Neobično, skoro pa nemoguće zvuči podatak da ne tako davno najbolji svjetski par, olimpijski pobjednici i osvajači Wimbledona, od Dubaija i 1. ožujka nisu vezali dva meča u kojem su bili pobjednici, a nije da su u međuvremenu pauzirali. Dapače, igrali su osam turnira u tom razdoblju, ali su na pet ispali već u prvom kolu.

No, trava je njihova "dnevna soba", tu su proteklih godina ostvarivali svoje najbolje rezultate i kreirali dugotrajne serije - lani imali 13-0 do poraza u finalu Wimbledona s Pavićevom slomljenom rukom - pa je nekako logično bilo da i sada na zelenoj podlozi dočekaju bolje dane.

Na ATP turniru u Stuttgartu svladali su Brazilca Marcela Demolinera i Nijemca Andreasa Miesa sa 4:6, 6:4, 10-7. Rezultat će, doduše, sugerirati da nije to bilo nimalo glatko i lagano, ali pobjeda se piše i valja se nadati da će se sada zakotrljati i neka serija, jer dvije pobjede to još uvijek, naravno, nisu.

U polufinalu će im protivnici biti Alexander Erler i Lucas Miedler, Austrijanci koji su nam poznati iz Davisa Cupa u Rijeci s početka godine, kada su pobijedili kombinaciju Mektića i Dodiga.

Linker
03. svibanj 2024 08:23