Nikola Mektić i Mate Pavić
 OSCAR DEL POZO Afp
NEVJEROJATNI TANDEM

Mektić i Pavić uoči Wimbledona opet pokorili sve i uzeli već sedmu zajedničku titulu ove godine!

Morali su propustiti Roland Garros, bili su u izolaciji, rano ispali u Queensu. Sad je sve po starom
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 25. lipanj 2021. 18:25

'Ta će korona nama, kao da čujemo u šali Nikolu Mektića i Matu Pavića nakon što su u Eastbourneu osvojili sedmu zajedničku titulu u 2021. godini dodajući još malo začina na ionako već sada veličanstvenu sezonu najboljeg svjetskog tandema. Mektić i Pavić su silom prilika morali preskočiti Roland Garros, na drugom pariškom testiranju su bili pozitivni i smješteni su u desetodnevnu izolaciju u sobu od desetak kvadrata, u kojoj se prozor nije mogao otvoriti.

Kasnije su dobili dopuštenje za izlazak na jedan sat, da udahnu svježi zrak, ali bilo je jasno da bi šteta mogla biti velika. Em su propustili Roland Garros, em su fizički pali, em su osjećali simptome virusa prvih dana, pa i nije čudo da su u Queen's Clubu prošlog tjedna ispali u četvrtfinalu. Bolji su bili Reilly Opelka i Jonathan Peers sa 6:1, 6:3.

Eastbourne je vratio stvari na prirodne pozicije, Mektić i Pavić su u finalu nadigrali Rajeeva Rama i Joea Salisburyja sa 6:4, 6:3. Napisali smo, sedma kruna u sezoni: Antalya, Melbourne 2, Rotterdam, Miami, Monte Carlo i Rim prije toga. Paviću je ovo 24. titula u karijeri, Mektić ih je osvojio devet manje.

Linker
29. travanj 2024 05:51