Fabio Fognini

 FAYEZ NURELDINE/Afp
OČAJNA FORMA

Miljenik Umaga: ‘U najgorem sam trenutku karijere. Hitno mi trebaju pobjede, moj renking je sranje‘

Iako mu je 36 godina i tek je 97. na svijetu, Fabio Fognini ne namjerava lako odustati
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 05. travanj 2023. 10:25

Devet mečeva i sedam poraza. To je ovogodišnji učinak s kojim Fabio Fognini (36) dolazi na Masters u Monte Carlo, na kojem je prije četiri godine osvojio najveći trofej u karijeri. Na startu zemljane sezone u Estorilu, gdje je sa 6:2, 6:1 svladao sunarodnjaka Giannessija, Talijan je novinarima priznao da je "u najgorem trenutku karijere" te da mu hitno trebaju pobjede kako bi se vratio na pravi put.

- Moj sadašnji renking je sranje, ali u ovim godinama osjećam da još uvijek mogu doseći razinu koja bi me približila najboljima. U svojem najboljem danu mogu pobijediti bilo koga - rekao je Fognini.

Osvajač Umaga iz 2016. i rado viđeni gost jedinog hrvatskog ATP turnira ističe da je u karijeri uvijek imao uspone i padove, ali ih je uspijevao svladavati.

- Čak i kad sam 2019. osvojio Monte Carlo, prije toga sam bio u sličnom trenutku. Sad je opet stiglo teško razdoblje, mnoge stvari su se u mojem životu promijenile i moram to prihvatiti. Ali osjećam da ću se vratiti pobjedama. Nadam se da ću počevši od ovog turnira pa sve do Roland Garrosa igrati bolje i pritom se zabavljati.

Fognini će za ulazak u četvrtfinale Estorila igrati protiv još jednog Talijana i također bivšeg umaškog pobjednika Marca Cecchinata.

Linker
25. travanj 2024 10:56