KARIM SAHIB Afp
GLAVNA TEMA

Misteriozan detalj s Đokovićeva meča, svi se pitaju što je to žvakao i jedva pobijedio: ‘To je tajna...‘

Srpski tenisač je ponovno pod povećalom javnosti nakon otvaranja turnira u Dubaiju
Piše: SNObjavljeno: 01. ožujak 2023. 07:39

Novak Đoković je s dosta muke pobijedio Čeha Tomaša Machača na otvaranju ATP turnira u Dubaiju. Srpski je tenisač slavio sa 6:3, 3:6, 7:6(1) u svojem prvom meču nakon osvojenog Australian Openu i u drugom kolu će igrati protiv nizozemskog tenisača Tallona Griekspoora.

Osim teško izborene pobjede, svima je u oko upao jedan detalj s ovog meča. Naime, Đoković je tijekom meča u ustima imao žvakaću gumu koju mu je dao njegov fizioterapeut. Nakon meča, novinare je zanimalo o kakvoj se žvakaćoj gumi radi, no prvi tenisač svijeta je ostao tajanstven.

- To je jedna posebna žvaka. Ne mogu vam odati tajnu - rekao je uz osmijeh Đoković.

Srbin je otkrio i kako se osjeća na terenu nakon mjesec dana.

- Ima tu svega. Rekli su mi da ću imati neke poteškoće s kretanjem, tajmingom, izvođenjem udaraca i da će se događati oscilacije. To se i događa. Trenirao sam, ali jedno je trening, a drugo meč. Sve je u redu. Prihvaćam to. To je dio procesa vraćanja i nalaženja najbolje moguće forme - otkrio je Đoković.

Što se tiče misterioznih dodataka tijekom meča, Đoković je u centru pozornosti bio i na prošlogodišnjem Masters 1000 turniru u Parizu gdje je na meču sa Stefanosom Tsitispasom popio ‘misteriozni‘ napitak koji mu je s tribina donio njegov tim.

Ulises Badio, Goran Ivanišević i Marko Panichi, koji su bili dio njegovog tima su snimljeni kako nekoliko bočica s tekućinom presipavaju u praznu, a to su pokušali sakriti i od kamera. Nakon što su napravili napitak, preko skupljačice loptica su ga poslali Đokoviću koji ga je popio.

To je ubrzo postala glavna tema u svijetu tenisa, a teniski trener i analitičar Robbie Koenig je kasnije pojasnio kako nema ništa sporno u tome i da je jasno zašto se treneri skrivaju dok rade na ‘čarobnom‘ napitku.

- Ne mogu vjerovati da se o tome raspravlja. Elitni sportaši u bilo kojem sportu, a posebno u individualnim, ne žele da njihovi rivali znaju njihove poslovne tajne. To su osnove natjecanja. Jeste li ikada vidjeli program treninga Piera Paganinija za Rogera Federera? Nema šanse - rekao je tada Koenig.

Linker
03. svibanj 2024 13:19