Dino Prižmić

 GORAN SEBELIC Cropix
MIRALLES IDE DALJE

Mladi Dino Prižmić u Umagu predao svoj prvi meč u karijeri na ATP Touru, Molčan prejak za Ajdukovića

16-godišnji hrvatski tenisač morao je odustati zbog ozljede trbušnog zida
Piše: HinaObjavljeno: 26. srpanj 2022. 18:15

Mladi hrvatski tenisač, 16-godišnji Dino Prižmić (ATP-815.) predao je svoj prvi meč u karijeri na ATP Touru, u susretu 1. kolu Umaga Španjolac Bernabe Zapata Miralles (ATP-82.) je imao prednost od 6-4, 3-0 kada je Prižmić zbog ozljede trbušnog zida.

Prižmić, koji je prošloga tjedna osvojio drugo mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu, u prvom je setu čak u tri navrata imao "break" prednosti protiv devet godina starijeg Španjolca, vodio je s 1-0, 2-1 i 4-3, ali je Zapata Miralles svaki put vraćao zaostatak da bi kod vodstva 5-4 još jednom oduzeo servis Prižmiću te tako okončao prvu dionicu svoju korist.

Nakon što je Španjolac dobio i prva tri gema drugog seta, produžio svoj niz osvojenih gemova na šest zaredom, odnosno osvojio osam od posljednjih devet odigranih igara, Prižmić je odlučio predati.

image

Dino Prižmić

GORAN SEBELIC Cropix

Molčan prejak za Ajdukovića

Hrvatski tenisač, 21-godišnji Duje Ajduković (ATP-276.) nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Umagu, bolji od njega je na startu bio peti nositelj Slovak Alex Molčan (ATP-38.) sa 6-2, 7-6 (2).

Ajduković tako nije uspio ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada je stigao do 2. kola u Umagu te kada je ostvario svoju jedinu pobjedu na ATP Touru u dosadašnjoj karijeri.

Protiv Molčana, koji je trenutačno u najboljoj formi u karijeri, Ajduković je vrlo loše započeo na svom početnom udarcu, izgubio sva četiri gema na svom servisu u prvom setu, a izgubio je i prvi servis-gem u drugom. Kada se stabilizirao na srvisu, uspio je drugi set odvesti do "tie-breaka" u kojem je i poveo sa 2-1, ali je potom izgubio šest poena zaredom.

Linker
19. travanj 2024 19:12