DAVID GRAY Afp
ATP SYDNEY I ADELAIDE

Murray poražen u svom prvom finalu od 2019. godine, Kokkinakis osvojio premijerni turnir u karijeri

Rus je na najbolji mogući način najavio Australian Open gdje je prošle godine bio senzacija
Piše: HinaObjavljeno: 15. siječanj 2022. 12:40

U finalu ATP turnira u Sydneyju ruski tenisač Aslan Karacev pobijedio je sa 6-3, 6-3 Britanca Andyja Murraya, nekada najboljeg svjetskog tenisača.

Na početku 2021. godine Karacev je igrao sjajno te se probio u gornji dom svjetskog tenisa, a jednako impozantno je otvorio i ovu 2022. godinu. Za 28-godišnjeg Rusa ovo je treći trijumf na ATP turnirima. Prošle godine je bio najbolji u Dubaiju i Moskvi.

U prvom setu je ruski tenisač dominirao. Nije suparniku dozvolio ni jednu break-priliku te je uvjerljivo dobio prvu dionicu 6-3. U drugom setu se razvila napetija borba, ali je Murray propustio svih pet break-šansi koje je imao.

Najveću je šansu Britanac propustio kod 1-3 kada je mogao vratiti izgubljeno, ali je Karacev odbio sve te napade i na kraju slavio.

Tako je Karacev (20. na ATP ljestvici) na najbolji mogući način najavio Australian Open gdje je prošle godine bio senzacija te je igrao u polufinalu.

Na dobar način je prvi Grand Slam turnir u godini najavio i poraženi u ovom finalu Murray koji je odigrao prvo finale na nekom ATP turniru nakon 2019. godine i Antwerpena kojeg je i osvojio.

Murray je prije Sydneyja bio 135. tenisač na svijetu, a ostao je na 46 osvojenih turnira u veličanstvenoj karijeri.

ATP Sydney, finale:

Aslan Karacev (Rus/1) - Andy Murray (VB) 6-3, 6-3

Kokkinakis osvojio premijerni turnir u karijeri

Thanasi Kokkinakis, 25-godišnji australski tenisač, osvojio je ATP turnir Adelaide 2. U finalu je domaći adut svladao Francuza Arthura Rinderknecha 6-7(6), 7-6(5), 6-3.

Nakon nešto više od dva i pol sata igre Kokkinakis je osvojio prvi ATP turnir u karijeri, a do sada je tek jednom igrao finale (Los Cabos, 2017. godine). I njegov suparnik u finalu također je tražio premijernu ATP titulu.

U uvodna dva seta ni jedan od tenisača nije imao break-priliku, a svaki je igrač dobio po jedan tie-break.

Treći set je Kokkinakis otvorio breakom, a još je jedan napravio kod vodstva 5-3 čime je sa svojim navijačima proslavio veliku pobjedu.

Prije ovog turnira Kokkinakis je bio 145. na ATP ljestvici, a najbolji plasman ostvario je prije sedam godina kada je bio 69. na svijetu. Podsjetimo kako je u dramatičnom polufinalu, gdje su se propuštale brojne meč-lopte, Kokkinakis svladao hrvatskog tenisača Marina Čilića.

ATP Adelaide 2, finale:

Thanasi Kokkinakis (Aus) - Arthur Rinderknech (Fra) 6-7(6), 7-6(5), 6-3

Linker
27. travanj 2024 14:30