Lorenzo Musetti

 GORAN SEBELIC Cropix
ATP UMAG

Musettijev forhend za pamćenje preokrenuo meč: ‘Što reći? Nekad je to mješavina talenta i sreće‘

‘Taj mi je poen donio ogromno samopouzdanje i to je vjerojatno bio ključni moment u tom preokretu‘
Piše: HinaObjavljeno: 26. srpanj 2024. 06:37

Nakon što je Andrej Rubljov, prvi nositelj zemljanog ATP turnira Plava Laguna Croatia Open u Umagu, preokretom izborio plasman u polufinale, isto je učinio i drugi nositelj, Talijan Lorenzo Musetti.

U četvrtfinalnom meču, koji je završio na ulasku u petak, Musetti je svladao Srbina Dušana Lajovića sa 5-7, 6-3, 6-0. Lajović je umaški turnir osvojio 2019. godine. Pobjeda je Musettiju donijela polufinale protiv 18-godišnjeg češkog igrača Jakuba Menšika. U drugom polufinalu će igrati Rus Andrej Rubljov i Argentinac Francisco Cerundolo.

Lajović je osvojio prvi set vrlo dobrog meča u kojem je od početka druge dionice terenom zagospodario Musetti, 17. tenisač na svijetu. Da je u odličnoj formi pogotovo je Musetti potvrdio u trećem setu u kojem nije izgubio ni jedan gem.

Musetti je u četvrtfinalnom meču osvojio posljednjih osam gemova u nizu.

Musettijev forhend za pamćenje preokrenuo meč

Musetti je tako nastavio svoj niz polufinala koji traje od prelaska sa zemlje na travu, a čini se da mu ni povratak na zemljanu podlogu ne pričinjava nikakav problem. Samopouzdanje mu je na vrlo visokoj razini, baš kao i igra.

"Pristup i stav koji imam posljednjih mjeseci dali su mi snagu i energiju da se nastavim boriti nakon doista dobrog prvog seta u kojem smo obojica dobro igrali. Obojica smo ga mogli osvojiti, ali Dušan je bio bolji u ključnim trenucima. Nakon toga sam se uspio nametnuti, podigao sam intenzitet udarca, posebno na forhendu, i doista sam počeo igrati odlično", rekao je Musetti nakon vrlo kvalitetnog meča u kojem je Lajovića razoružao nevjerojatnim potezima.

Forhend pasing iz trka koji je pogodio u trećem gemu drugog seta kad je došao do ‘breaka‘, jednostavno je promijenio odnose na terenu. Štogod je Lajović nakon tog udarca pokušao napraviti, Musetti je imao spreman odgovor.

"Što reći, nekad je to mješavina talenta i sreće. No, taj je udarac imao i fizičku komponentu, jer sam ga izveo u pokretu i iz potpuno podređenog položaja. Taj mi je poen donio ogromno samopouzdanje i to je vjerojatno bio ključni moment u tom preokretu."

Od 4-3 u drugom setu 22-godišnji Talijan više nije izgubio nijedan gem i tako je izborio polufinalni susret s 18-godišnjim Čehom Jakubom Menšikom, četvrtim najmlađim polufinalistom u povijesti Croatia Opena, koji raspolaže čitavim arsenalom razornih udaraca.

"Nismo se još susreli, nisam nikada ni imao prilike trenirati s njim. Znam da se radi o vrlo talentiranom igraču. Zasigurno će to biti još jedan vrlo zahtjevan meč", izjavio je Musetti koji se malo iznenadio kad je u rasporedu mečeva za prvi dan olimpijskog turnira u Parizu, koji će započeti u nedjelju, vidio svoje ime.

Naime, on i Luciano Darderi su drugi talijanski par u olimpijskoj konkurenciji. Darderi je već na putu prema Parizu, ali Musetti će napraviti sve da u subotu još uvijek bude u Umagu.

"Pretpostavljam da će nas izbrisati. Još uvijek nemam tu sposobnost da istovremeno budem na dva različita mjesta", našalio se 22-godišnji talijanski tenisač koji je odustajanjem Jannika Sinnera postao najveća nada za osvajanje olimpijske medalje u Roland Garrosu u pojedinačnoj konkurenciji.

U petak će polufinalni program na umaškom ATP stadionu "Goran Ivanišević" započeti u 17 sati, a otvorit će ga prvi i četvrti nositelj, Rus Andrej Rubljov i Argentinac Francisco Cerundolo, dok dvoboj Musettija i Menšika neće započeti prije 19 sati. Prema svemu do sada viđenom, oba meča bi trebala donijeti vrhunski teniski užitak na do kraja popunjenom središnjem stadionu.

ATP Umag - četvrtfinale:

Andrej Rubljov (1) - Fabian Marozsan (Mađ) 5-7, 6-3, 6-2

Francisco Cerundolo (Arg/4) - Lorenzo Sonego (Ita) 6-4, 2-6, 7-6(2)

Jakub Menšik (Češ) - Chun-Hsin Tseng (Taj) 6-0, 6-4

Lorenzo Musetti (Ita/2) - Dušan Lajović (Srb) 5-7, 6-3, 6-0

Linker
05. rujan 2024 23:20