SARAH STIER Afp
TKO ĆE ZASJESTI NA TRON?

Muški tenis dobiva novog broja 1! Tri su kandidata, evo što koji mora napraviti kako bi se popeo na vrh

U sljedeći ponedjeljak tenis će dobiti novog igrača na poziciji broj 1
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2022. 11:44

Medvedjev je ranim ispadanjem na US Openu izgubio status prvog tenisača svijeta. Naslijediti ga mogu trojica. I zato će US Open imati dodatnu draž.

Rafael Nadal matematički ima najveće šanse biti broj 1. Za takav pothvat treba ući u finale US Opena, a može mu biti dovoljno i četvrtfinale ako Alcaraz i Ruud ne osvoje turnir. Nadal može biti i prvi na svijetu čak i ako izgubi u osmini finala, ali Alcaraz i Ruud u tom slučaju ne smiju igrati finale.

image

Carlos Alcaraz

ELSA Afp

Carlos Alcaraz će biti broj 1 ako osvoji US Open, a da ne igra finale protiv Nadala. Mladi Španjolac nikada nije osvojio Grand Slam turnir. Alcaraz će biti prvi tenisač svijeta i ako Nadal izgubi u osmini finala, a on izgubi finale od bilo koga, izuzev Ruuda.

image

Casper Ruud

ELSA Afp

Norvežanin Casper Ruud će biti broj 1 ako osvoji US Open, a Nadal ne stigne do finala. Ruud će biti prvi i ako izgubi finale od bilo koga osim od Alcaraza, ali Nadal u tom slučaju ne smije dalje od četvrtfinala.

image

Rafael Nadal

COREY SIPKIN Afp

Nadal u osmini finala igra protiv Amerikanca Tiafoea, Alcaraza čeka naš Marin Čilić, dok Ruud ima ogled s Berrettinijem.

Linker
25. travanj 2024 16:35