Rafael Nadal

 ADAM IHSE/TT Afp
ATP Bastad

Nadal izborio četvrtfinale: ‘Nisam previše igrao u zadnje vrijeme pa mečevi i pobjede poput ove pomažu‘

U četvrtfinalu ga očekuje Mariano Navone koji je eliminirao Sumita Nagala sa 6-4, 6-2
Piše: HinaObjavljeno: 18. srpanj 2024. 18:13

Španjolski teniski velikan Rafael Nadal (38) plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u švedskom Bastadu nakon što je u dvoboju 2. kola pobijedio Britanca Camerona Norriea sa 6-4, 6-4.

Nadal, koji je eliminiran u prvom kolu Roland Garrosa, a potom preskočio Wimbledon kako bi se što bolje pripremio za Olimpijske igre, upisao je i drugu pobjedu u Bastadu, nakon što je na otvaranju turnira pobijedio Lea Borga, sina švedske teniske legende Bjorna Borga.

Za petu pobjedu u šest međusobnih susreta protiv 28-godišnjeg Britanca trebao je sat i 45 minuta igre.

U prvom setu presudio je Nadalov break u sedmoj igroj nakon čega je osvojio set sa 6-4.

U drugom setu gledali smo daleko veću dramu. Nadal je u prvom gemu pao nakon dugog klizanja i prevrnuo se na leđa. Pružena mu je liječnička pomoć zbog rane na laktu, ali je nastavio meč. Norrie je napravio break i poveo sa 4-1. No, španjolski veteran se vratio izjednačivši na 4-4, a zatim poveo 5-4 ponovno oduzevši protivniku servis prije nego što je lako dobio svoj servi sa 6-4.

"Lijep je to osjećaj. Nisam previše igrao u zadnje vrijeme, tako da mečevi i pobjede poput današnje pomažu. Biti u ritmu cijeli meč i držati pritisak na protivnika, to je nešto što moram poboljšati, jer nisam igrao dovoljno," kazao je bivši broj jedan koji je tijekom karijere osvojio 22 Grand Slam naslova.

U četvrtfinalu ga očekuje Argentinac Mariano Navone koji je eliminirao Indijca Sumita Nagala sa 6-4, 6-2.

"On je igrač koji igra tako dobro ove godine, pobjeđuje u puno mečeva, posebno na zemljanoj podlozi," komentirao je Nadal idućeg suparnika.

Nadal i 23-godišnji Navone, trenutačno 36. tenisač svijeta, do sada nisu igrali međusobno.

Linker
15. rujan 2024 23:01