Arhiva

 GLYN KIRK Afp
PROMJENE SU TEŠKE

Nadal poslije bolnog poraza otvorio dušu: ‘Ovo mi se još nije dogodilo, sve se promijenilo kad sam postao otac‘

‘Ovo iskustvo je jedinstveno u usporedbi sa svima prijašnjima koja sam imao‘.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. studeni 2022. 12:16

Malo tko je davao izglede Tommyju Paulu, koji se u šesnaestini finala Mastersa u Parizu sastao s velikim Rafaelom Nadalom.

Ipak, 25-godišnji Amerikanac pobrinuo se za senzaciju te je s 3:6, 7:6(4), 6:1 svladao favoriziranog Španjolca.

Pokušao je Nadal objasniti zašto mu se dogodilo ono što mu se inače rijetko događa, a to je poraz već u 1. kolu nekog turnira.

- Uvijek je teško napustiti dom. Iskreno, samo što je ovoga puta drugačija situacija nego inače. Postao sam otac i od tada se sve promijenilo. Prilično je zanimljivo da mi je počeo nedostajati sin koji je rođen prije tri tjedna, a s kojim ne možete komunicirati jer je jako mali. To je novo životno iskustvo – izjavio je Rafael Nadal.

Dodao je kako su sve promjene u životu teške.

image
CHRISTOPHE ARCHAMBAULT Afp

- Meni je možda i prvi put da mi se teško prilagoditi. Moram biti fleksibilniji. Ovo iskustvo je jedinstveno u usporedbi sa svima prijašnjima koja sam imao.

Uloga oca donosi nove izazove, kako za njega, tako i za njegovu suprugu Mariju Franciscu Perello.

- Život onih koji putuju je manje težak od života ljudi koji ostaju kod kuće s bebom. Živimo u vrijeme moderne tehnologije koja nam dozvoljava da putem video poziva komuniciramo s najmilijima. Dok budem na putu, viđat ću suprugu i sina putem video-poziva – rekao je drugi tenisač s ATP ljestvice.

Nakon ranog oproštaja od Pariza, sljedeći nastup bit će mu u Torinu, na turniru ATP Finals koji traje od 14. do 20. studenoga.

- Ako se ništa bitno ne dogodi, vjerujem da ću biti u Torinu. Nisam puno igrao ove godine, izgubio sam kontinuitet i potrebni su mi mečevi.

Realan je Nadal u procjeni svojih izgleda.

- Teško je zamisliti da mogu tamo doći u dovoljno dobroj formi da bih osvojio turnir, kojeg dosad u karijeri nisam osvojio. Kad igrate protiv najboljih na svijetu, od prvog dana morate biti u dobrom ritmu, a ja neću biti. Jedino što mogu je doći ranije, trenirati i dati sve od sebe. Nadam se da će razina tenisa biti dobra i da će tijelo izdržati – poručio je Nadal.

Linker
25. travanj 2024 15:16