Aleksander Ševčenko

 THOMAS COEX Afp
NA RUBU PORAZA

Nadolazeća ruska mlada nada u Madridu zamalo iznenadila slavnog sunarodnjaka Medvedeva

Za mjesto u četvrtfinalu borit će se i naša Petra Martić, čija je suparnica Čehinja Barbora Krejčikova.
Piše: HinaObjavljeno: 01. svibanj 2023. 14:48

Treći tenisač svijeta Rus Daniil Medvjedev, trebao je dva sata i 42 minute za pobjedu 4-6, 6-1, 7-5 protiv 22-godišnjeg sunarodnjaka Aleksandera Ševčenka (ATP - 96.) koji se u Madridu prvi put u karijeri kvalifikacirao za turnir Masters 1000 serije.

Medvjedev je tako ponovno u osmini finala Madrid Open, što mu je zasada najbolji rezultat na ovom turniru, a za plasman u četvrtfinale suparnik će mu biti pobjednik dvoboja između Rusa Aslana Karaceva i Australca Alexa de Minaura.

image

Aleksander Ševčenko

THOMAS COEX Afp

Ševčenko se pokazao vrlo žilavim suparnikom za tenisača koji je u ovoj sezoni ostvario najviše pobjeda (33) i osvojio najviše naslova (4). Tenisač rođen u Rostovu na Donu je vodio 5-1 u prvom setu, prije nego što je Medvjedev postao ravnopravan. No, nije uspio preokrenuti događaje u prvom setu.

U drugoj dionici treći tenisač svijeta je počeo kontrolirati zbivanja na terenu, samo da bi na početkku trećeg seta dopustio mladom i neiskusnom suparniku da mu ponovno zaprijeti. Ševčenko je vodio 2-0 i 4-2, ali je Medvjedev u oba navrata nadoknađivao "break" zaostatka odmah nakon što je izgubio servis.

Kod 4-3 za Ševčenka drugi nositelj Madrid Opena je na početnom udarcu izvukao 0-40 s pet uzastopnih poena, da bi kod 5-5 posljednji put slomio suparnikov servis i na drugu meč-loptu preciznim forhendom zapečatio pobjedu.

U konkurenciji tenisačica u ponedjeljak su na rasporedu svi dvoboji osmine finala, a prvim četvrtfinalisticama postale su Rumunjka Irina-Camelia Begu (WTA - 35.) i Egipćanka Mayar Sherif (WTA - 59.).

Begu je sa 6-4, 6-4 bila bolja od Ruskinje Ljudmile Samsonove, a Sherif je sa 6-4, 0-6, 6-4 nadigrala Belgijku Elise Mertens.

Za mjesto u četvrtfinalu borit će se i Petra Martić, čija je suparnica u osmini finala bivša osvajačica Roland Garrosa (2021.), Čehinja Barbora Krejčikova.



ATP Madrid - 3. kolo

Danjil Medvjedev (2) - Aleksander Ševčenko 4-6, 6-1, 7-5

WTA Madrid - 4. kolo

Irina-Camelia Begu (Rum/31) - Ljudmila Samsonova (14) 6-4, 6-4

Mayar Sherif (Egi) - Elise Mertens (Bel/24) 6-4, 0-6, 6-4

Linker
27. travanj 2024 19:53