Iga Swiatek

 MATTHEW STOCKMAN Afp
SWIATEK BEZ MILOSTI

Najbolja tenisačica svijeta nastavlja s dominacijom - nakon dva meča osigurala polufinale završnog WTA turnira

Kasatkina i Garcia će u međusobnom dvoboju odlučivati o tome koja će se od njih dvije s drugog mjesta plasirati u polufinale.
Piše: HinaObjavljeno: 04. studeni 2022. 09:46

Najbolja tenisačica svijeta, Poljakinja Iga Swiatek, i u drugom je nastupu na ovogodišnjem završnom WTA turniru u američkom Fort Worthu došla do uvjerljive pobjede svladavši Francuskinju Caroline Garciju sa 6:3, 6:2 te tako uoči posljednjeg meča osigurala plasman u polufinale s prvog mjesta u skupini "Tracy Austin".

Za razliku od nje, mlada domaća nada Coco Gauff je izgubila sve izglede za plasman u polufinale porazom od Ruskinje Darije Kasatkine koja ju je svladala sa 7:6 (6), 6:3.

Kasatkina i Garcia će u međusobnom dvoboju odlučivati o tome koja će se od njih dvije s drugog mjesta plasirati u polufinale, dok će Šwiatek protiv Gauff tražiti put prema trećoj pobjedi.

U skupini "Nancy Richey" tri tenisačice imaju mogućnost za plasman u polufinale uoči posljednjeg kola. U svim kombinacijama je ime Grkinje Marije Sakkari, a tko će biti druga polufinalistica iz te skupine ovisit će o ishodima mečeva trećeg kola.

U najlošijoj poziciji je Amerikanka Jessica Pegula koja je bez pobjede u prva dva meča i prolaz joj jamči samo trijumf u dva seta protiv Bjeloruskinje Arine Sabalenke, uz uvjet da i Sakkari u dva seta svlada Ons Jabeur.

Tunižanka je u najboljem položaju, jer joj pobjeda u dva seta jamči prolaz, a uz pobjedu u tri seta može ispasti samo ako Sabalenka u dva seta bude bolja od Pegule.

Sve će biti mnogo jasnije već nakon prvog meča, koji će započeti u 21.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, a u njemu će se sastati Pegula i Sabalenka, a nakon njih će na teren Sakkari i Jabeur.

Linker
20. travanj 2024 09:33