Katerina Siniakova

 JORG HALISCH Dpa Picture-alliance Via Afp
ATP/WTA

Najbolja tenisačica svijeta u parovima osvojila pojedinačni naslov i skočila za čak 20 mjesta

Američki tenisač u svom je prvom finalu na ATP Touru osvojio i prvi naslov
Piše: HinaObjavljeno: 01. srpanj 2023. 22:22

Češka tenisačica Katerina Siniakova (WTA - 52.) pobjednica je WTA 250 turnira na travnatoj podlozi u njemačkom Bad Homburgu, gdje je u subotnjem finalu svladala Talijanku Luciju Bronzetti (WTA - 65.) sa 6-2, 7-6 (5) u meču koji je više puta prekidan zbog kiše.

Za 27-godišnju Siniakovu je ovo bilo osmo finale na WTA Touru u pojedinačnoj konkurenciji u kojem je došla do četvrtog trofeja, a prvog na travi, te otišla korak dalje na turniru na kojem je 2021. poražena u meču za naslov. Najboljoj tenisačici svijeta u konkurenciji ženskih parova bodovi osvojeni u Bad Homburgu donijet će pomak od 20 mjesta pa će u ponedjeljak biti na 32. poziciji pojedinačne WTA ljestvice.

Iako je doživjela poraz u finalu, 24-godišnja Lucia Bronzetti će na novoj WTA ljestvici prvi put biti rangirana među 50 najboljih na svijetu, a naći će se na 47. mjestu. Ostala je na jednom naslovu u karijeri, a osvojila ga je prije mjesec dana na zemljanoj podlozi u Rabatu.

image

Christopher Eubanks

CHANDAN KHANNA Afp

ATP Mallorca: Prvi naslov za Chrisa Eubanksa

Američki 27-godišnji tenisač Christopher Eubanks (ATP - 77.) u svom je prvom finalu na ATP Touru osvojio i prvi naslov pobijedivši 34-godišnjeg Francuza Adriana Mannarina (ATP - 43.) sa 6-1, 6-4 u subotnjem meču za trofej na Mallorca Openu.

Eubanks će zahvaljujući bodovima (250) osvojenim na ovom turniru od ponedjeljka prvi put u karijeri biti među 50 najboljih igrača na pojedinačnoj ATP ljestvici i naći se na 43. poziciji koju je u ovom tjednu držao Mannarino. Francuz će napredovati za osam mjesta i biti 35. tenisač svijeta.

Linker
27. travanj 2024 09:22