Jannik Sinner

 THOMAS COEX Afp
VELIKI PEH

Najbolji tenisač u 2024. povukao se iz Madrida, nastup na Roland Garrosu pod upitnikom

Zbog Sinnerovih problema s kukom, Félix Auger-Aliassime se bez borbe plasirao u polufinale
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 02. svibanj 2024. 07:51

Ozljeda kuka natjerala je Jannika Sinnera da se povuče s ATP Masters 1000 turnira u Madridu, na kojem je danas trebao igrati četvrtfinalni meč s Félixom Augerom-Aliassimeom.

Kanađanin će tako bez borbe produžiti u polufinale u kojem čeka boljeg iz okršaja Medvedeva i Lehečke, dok Sinneru predstoji utrka s vremenom uoči Roland Garrosa koji starta 20. svibnja. Talijan je na društvenim mrežama objavio da je problem s kukom iz dana u dan sve bolniji.

"Vrlo sam razočaran što se moram povući s turnira. Kuk me mučio cijeli tjedan i slušajući savjete liječnika, odlučili smo da ne želimo pogoršavati problem. U idućim danima čekaju me dodatne pretrage i pregledi specijalista", poručio je drugi tenisač svijeta.

Sinner je u ovoj godini uvjerljivo najbolji tenisač svijeta (omjer 28-2). Osvojio je Australian Open, Miami i Rotterdam te na Race ljestvici vodi s 4500 bodova (drugoplasirani Medvedev ima 2850). Na ATP ljestvici je drugi iza Novaka Đokovića, ali s obzirom na broj bodova koji brane u ostatku sezone, pitanje je vremena kada će ga detronizirati.

U Roland Garrosu nikad nije otišao dalje od četvrtfinala, dok je lani iznenađujuće poražen u drugom kolu od Altmaiera.

Drugi polufinalni par u Madridu čine Rus Andrej Rubljov (izbacio Alcaraza) i Amerikanac Taylor Fritz, koji je bio bolji od Cerúndola.

Linker
02. svibanj 2024 07:52