Screenshot: YouTube
TAKO SE TO RADI

NAJLJEPŠA IZMJENA ĐOKOVIĆA I ČILIĆA PALA NAKON MEČA! NOLE: Sjajan igrač i sjajna osoba, veliko poštovanje prijatelju! MARIN: Hvala na tim riječima...

(NE)ZADOVOLJSTVO U CINCINNATIJU Marin Čilić nije našao zamjerke svojoj igri u porazu od Novaka Đokovića, ali jest kod organizatora turnira u Ohiju
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 19. kolovoz 2018. 22:54

Uvijek je zadovoljstvo i velik izazov igrati sa sjajnom osobom i igračem. Veliko poštovanje, prijatelju.

- Dijelim tvoje mišljenje. Velik meč i velika borba, prijatelju. Puno sreće u finalu. Hvala na tvojim riječima, respekt.

Ovako su Novak Đoković i Marin Čilić na društvenim mrežama prokomentirali međusobni meč u polufinalu Masters 1000 turnira u Cincinnatiju, nakon kojega je srpski tenisač otišao u šesto finale i po prvu titulu u Cincinnatiju, a Hrvatu je pukao niz od devet uzastopnih pobjeda u Ohiju (titulu iz 2016. lani nije branio zbog ozljede aduktora).

Dva sata i 33 minute trajao je dvoboj (6:4, 3:6, 6:3), u kojemu je Marin tražio treću uzastopnu pobjedu nad Đokovićem i drugu ove godine (finale Queen’s Cluba), ali na kraju se radovao aktualni osvajač Wimbledona. Petnaesti put bio je bolji od Čilića.

- Kad igraš protiv Novaka, znam da će on mentalno biti vrlo jak. Njegove kretnje, njegovi reterni, u tome je on jedan od najboljih.

Ako ne i najbolji.

- Imao je on promašaja u ovom meču, imao je padova, ali mislim da je to zbog uvjeta. Bilo je vrlo vruće i teren je bio vrlo brz. Opet, to je Novak, on će mentalno i fizički uvijek biti u meču, malo toga će pokloniti.

Teško se prilagodio

U procesu objašnjavanja samoga meča, Marin se požalio na organizatora i činjenicu da je čak tri meča odigrao na terenu tri.

- To sigurno nije išlo meni u korist. Uvjeti na tom terenu potpuno su drukčiji. Volio bih da sam barem jedan meč odigrao na Grand Standu jer je po mom osjećaju sličniji centralnom terenu. Mislim da sam na početku meča upravo zbog toga trebao više vremena da se prilagodim. Time ne bih želio oduzeti ništa od Novakove pobjede, njegova je zasluženo.

Organizatori su, inače, zbog česte kiše imali puno problema s rasporedom. Dogodilo se u srijedu da su ga mijenjali u četiri navrata. Valjda se ni oni nisu snašli. Marin je sličnu kritiku uputio na adresu Australian Opena nakon finala protiv Rogera Federera. Naime, Međugorac se zagrijavao na vanjskom terenu, a ne pod zatvorenim krovom Rod Laver Arene, u uvjetima u kojima se igralo finale.

- Bila je ovo velika borba s obzirom na vrlo teške uvjete, vrlo vruć dan, veliku vlažnost i definitivno je bilo drukčije u odnosu na sve prethodne mečeve, koje sam igrao protekli tjedan. Nije mi se bilo lako prilagoditi, ali zato je drugi set bio vrlo kvalitetan s moje strane. Dobar servis, dobar retern, Novak je malo pao, ja se malo podigao. I u trećem setu, u prvih šest do sedam gemova, odličan tenis s obje strane. Ono što je presudilo jest njegovih nekoliko vrlo dubokih reterna, prolaza, pogotovo na break-loptu, gdje ništa nisam mogao. To je Novak, u kritičnim trenucima pronašao je prave poteze i zaslužio pobjedu. Svaka mu čast, ali i ja sam zadovoljan onime što sam pokazao. Nakon dva i pol sata nije nas puno toga dijelilo.

Linker
05. svibanj 2024 04:59