Zagrljaj Lehečke i Augera-Aliassimea

 THOMAS COEX Afp
NEVIĐENA SITUACIJA

Najveći srećković ATP Toura dobio samo tri meča i ušao u finale Mastersa: ‘Ne mogu vjerovati‘

Félix Auger-Aliassime odigrao je do kraja samo tri meča, a za titulu će u nedjelju igrati protiv Rubljova
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 04. svibanj 2024. 14:13

Čudni su putevi Gospodnji... Na doista neobičan način 23-godišnji se kanadski tenisač Félix Auger-Aliassime dočepao finala Madrida, svog prvog finala na turnirima iz serije Masters 1000.

Nakon što mu je 22-godišnji Talijan Jannik Sinner, pobjednik Australian Opena, predao četvrtfinalni meč zbog problema s desnim kukom, Kanađanin je na sličan način "pobijedio" i Jirija Lehečku. Čeh je u polufinalnom meču, pri rezultatu 3:3 u prvom setu, odustao od daljnje igre zbog bolova u leđima.

image

Felix Auger-Aliassime

THOMAS COEX Afp

- Ovo je luda situacija. Nikada mi se ovo nije dogodilo u dosadašnjoj karijeri. Nakon Sinnera odustao je i Lehečka. Nisam mogao vjerovati kada je Jiri rekao da ne može nastaviti meč zbog problema s leđima. Moram priznati da sam se i ja osjećao loše zbog njegove odluke - s dozom empatije prema ozlijeđenom suparniku prokomentirao je Auger-Aliassime polufinalni meč.

image

Razočarani Jiri Lehečka

THOMAS COEX Afp

Kanađanina u finalu očekuje osmi tenisač svijeta Andrej Rubljov. Rusu je ovo peto finale Mastersa (ima jednu pobjedu). Za razliku od srećkovića Felixa, Rubljov se morao pomučiti do završnice madridskog turnira. U četvrtfinalu je izbacio trećeg na ATP listi Carlosa Alcaraza dočim je u polufinalu eliminirao Taylora Fritza u dva seta.

Linker
04. svibanj 2024 14:14