Rafael Nadal i Toni Nadal

 MEHDI TAAMALLAH Nurphoto Via Afp
ZANIMLJIVA IZJAVA

‘Naravno da Nadal može osvojiti Roland Garros, ali prvo se moramo pobrinuti da se ozlijede Alcaraz, Đoković...‘

Osvajač 14 titula na pariškoj zemlji ovog puta nije u krugu favorita
Piše: SNObjavljeno: 24. travanj 2024. 15:26

Manje od mjesec dana dijeli nas od početka zemljanog Grand Slama, odnosno French Opena ili popularnije - Roland Garrosa.

Da se vratimo nekoliko godina unazad, zna se tko bi bio daleko najveći favorit za naslov. Jedan jedini neprikosnoveni kralj pariške zemlje Rafael Nadal. Španjolac je s 14 trijumfa u 17 nastupa, uz skor 112-3, definitivno zaslužio tu titulu. Koju će vjerojatno zauvijek nositi...

Međutim, sad smo u 2024., Nadal će dva dana prije ovogodišnjeg finala proslaviti 38. rođendan, a ovo će mu prema svemu sudeći biti posljednji nastup na najdražem turniru uz kojeg ga vežu samo najljepše emocije.

Za razliku od mnogih godina dosad, Nadal ovog puta neće biti favorit, jednostavno ne može biti. Prošao je kroz teške ozljede, nedavno zaigrao na zemlji nakon 700 dana i realno - nema nikakve šanse da napravi veći rezultat. Bit će to samo njegov posljednji pozdrav Philippe-Chatrieru...

O Nadalovim šansama na šaljiv je način progovorio njegov stric Toni, koji ipak (u sportskom duhu) vjeruje u njega.

- Naravno da Rafa može osvojiti Roland Garros, ali prvo se moramo pobrinuti da se ozlijede Alcaraz, Đoković, Sinner i ostali - rekao je u šali za španjolski As i nastavio:

image
ERIC FEFERBERG Afp

- Još je mjesec dana do početka Roland Garrosa. Ako uspije tijelo dotjerati fizički tamo gdje treba, bit će mu potrebno samo nekoliko mečeva, ali uz uvjet da nema težak ždrijeb. Prije dvije godine uoči početka Australian Opena mislio sam da ne može nikoga pobijediti, ali je nekako došao do četvrtfinala i sve se promijenilo. Ipak, prošle su dvije godine i sad je sve teže, no vjerujem u njega.

Linker
24. travanj 2024 15:26