CARMEN JASPERSEN Afp
OPET U FINALU

Ne daju mu na Wimbledon, ali prvi tenisač svijeta impresivnim nastupima niže pobjede na travi

Rus Danil Medvjedev plasirao se u finale ATP turnira u Halleu svladavši Nijemca Oscara Ottea
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 18. lipanj 2022. 17:07

Prvi tenisač svijeta, Danil Medvedjev, kojem je političkom odlukom zabranjeno igrati na Wimbledonu, nastavio je s impresivnom formom na travi te će drugi tjedan zaredom igrati finale ATP turnira na zelenoj podlozi.

Nakon Hertogenboscha, gdje je i njega iznenadio Tim van Rijthoven, sada će odlučivati i o pobjedniku njemačkog Hallea, nakon što je u polufinalu svladao domaćeg tenisača Oscara Ottea (ATP 51) sa 7:6 (3), 6:3.

Rus je gubio 3:5 te spašavao set-loptu kod 4:5 u prvom setu prije nego ga je osvojio u tie-breaku. Nijemac, koji je prošloga tjedna igrao polufinale i u Stuttgartu (Berrettini), u drugoj je dionici dao jednu jedinu break-priliku Medvedjevu, ali i to je bilo dovoljno Rusu da mu presudi.

Loša vijest za Medvedjeva jest da u finalu igra s Hubertom Hurkaczem. Loša iz razloga što Poljak (ATP 12) još nikad u karijeri nije izgubio finale. Doduše, riječ je malenom uzorku, tri turnira i k tome svi su bili na tvrdoj podlozi. No, Hurkacz je pobijedio i Rogera Federera u Wimbledonu prošle godine...

Poljak je u subotu u paradi asova - on je zabio 27, a suparnik Nick Kyrgios (ATP 65) 30 - i u meču gdje je break-lopta bila premija (po dvije s obje strane, samo jedna iskorištena), nakon izgubljenog prvog seta, u sljedeća dva kroz tie-break nadigrao Australca za konačnih 4:6, 7:6 (2), 7:6 (4).

Linker
26. travanj 2024 21:31