JAIME REINA Afp
SVI SU SLOŽNI

‘Nedostajat ćeš nam, vrati se...‘; Pljušte reakcije na Nadalov čin, stigla i poruka iz ‘njegove kuće‘

Španjolac je do sada u svojoj karijeri osvojio 22 Grand Slam naslova od čega 14 u Parizu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 18. svibanj 2023. 17:19

Nešto malo iza 16 sati Rafael Nadal objavio kako će pauzirati do kraja godine, a zatim u 2024. vrlo vjerojatno završiti svoju karijeru. Bit će to i prvi put otkako je 2005. godine debitirao na Roland Garrosu, da će propustiti nastup na Grand Slamu na kojemu je osvojio čak 14 titula od ukupne 22.

Kako postoji posebna povezanost između Roland Garrosa i Nadala, tako su se sa službene stranice turnira, ekspresno javili porukom podrške: "Rafa, ne možemo zamisliti koliko je ova odluka bila teška. Definitivno ćeš nam nedostajati na Roland Garrosu ove godine. Potrudi se da se vratiš jači na staze. Nadamo se da se vidimo sljedeći put godine u Parizu".

Wimbledon također ponavlja Rafine riječi.

Osim u Parizu, Nadal ima još osam Grand Slam titula. Četiri s US Opena, dvije s Wimbledona i jednako tako s Australian Opena.

image
GLYN KIRK Afp

image
JAIME REINA Afp

- Teško mi je zamisliti da će moje tijelo bolje reagirati i produžiti karijeru. Nisam osoba koja se zavarava, ne vjerujem da se moje tijelo magično promijenilo i da je savršeno. Sve je moguće, iako mislim da je i malo vjerojatno da ću igrati duže od iduće godine - bile su riječi 36-godišnjeg Španjolca s kojima je zaključio presicu.

Linker
18. travanj 2024 10:48