Iga Swiatek

 THOMAS KIENZLE Afp
23. POBJEDA U NIZU

Neuništiva Poljakinja uzela titulu u Stuttgartu, čeka nas španjolsko finale u Barceloni

Iga Swiatek, prva tenisačica svijeta došla je do već sedme WTA-titule karijeri u osmom finalu.
Piše: HINAObjavljeno: 24. travanj 2022. 14:58

Poljakinja Iga Swiatek, najbolja svjetska tenisačica, osvojila je naslov pobjednice na zemljanom WTA turniru u Stuttgartu.

U finalu je Swiatek svladala Arinu Sabalenku, četvrtu igračicu s WTA ljestvice, s uvjerljivih 6-2, 6-2. Time je Swiatek ostvarila 23. pobjedu u nizu.

Vrlo brzo je 20-godišnja poljska tenisačica preuzela kontrolu ovog finala te je dobila uvodna tri gema u meču. Dominirala je i kasnije te je lakoćom slomila treću nositeljicu turnira koja je skupljala gemove tijekom finalnih sat i 24 minute.

Swiatek je u Stuttgartu igrala osmi finalni meč na WTA turnirima u karijeri, a osvojila je već sedmu titulu, odnosno, četvrtu tijekom 2022. godine.

WTA Stuttgart, finale:

Iga Swiatek (Polj/1) - Arina Sabalenka (3) 6-2, 6-2


Španjolci u finalu ATP-a u Barceloni

U finalu zemljanog ATP turnira igrat će dvojica domaćih tenisača. Za naslov pobjednika borit će se u nastavku nedjelje Španjolci Carlos Alcaraz i Pablo Carreno Busta.

Alcaraz (11. na ATP ljestvici) je bio na rubu poraza protiv Australca Alexa De Minaura (25. na ATP) koji je imao 1-0 u setovima, dok je u drugom dva puta servirao za pobjedu. Kod 5-4 i 6-5, s tim da je kod 6-5 propustio i dvije vezane meč lopte. Nakon što se izvukao iz najvećih mogućih problema Alcaraz je dobio tie-break drugog seta.

U trećem setu se također vodila velika borba. De Minaur nije pretjerano popustio zbog propusta u drugom setu, no Alcaraz je ipak bio za nijansu bolji te će loviti treću ATP titulu tijekom ove godine. Ranije je osvojio Rio de Janeiro i Miami.

Mnogo jednostavnije finale je izborio Pablo Carreno Busta (19. na ATP ljestvici) koji je sa 6-3, 6-4 svladao Argentinca Diega Schwartzmana (15. na ATP ljestvici).

Kiša je bila veliki protivnik tenisačima na ovom turniru pa će dvojica Španjolaca finale odraditi u nastavku nedjeljnog programa.

ATP Barcelona, polufinale:

Carlos Alcaraz (Špa/5) - Alex De Minaur (Aus/10) 6-7(4), 7-6(4), 6-4

Pablo Carreno Busta (Špa/8) - Diego Schwartzman (Arg/6) 6-3, 6-4


Potapova do slavlja u Istanbulu

Ruska 21-godišnja tenisačica Anastasia Potapova (WTA - 122.) pobjednica je WTA turnira u Istanbulu, a do svog prvog naslova stigla je iz kvalifikacija pobijedivši u nedjeljnom finalu 24-godišnju sunarodnjakinju Veroniku Kudermetovu (WTA - 29.) sa 6-3, 6-1 za 83 minute.

Za Potapovu je ovo bilo treće finale u karijeri, a prvo nakon četiri godine čekanja, dok je Kudermetova u svom petom finalu ostala na jednom trofeju osvojenom prošle godine u Charlestonu.

Potapova je na putu do premijernog naslova u 2. kolu pobijedila Petru Martić, a zahvaljujući ovom trijumfu skočit će za 44 mjesta na WTA ljestvici te će u ponedjeljak osvanuti na 78. poziciji. I Kudermetova će napredovati, sa 29. na 25. mjesto.

WTA Istanbul - finale

Anastasia Potapova - Veronika Kudermetova (3) 6-3, 6-1

Linker
21. travanj 2024 19:31