JUERGEN HASENKOPF/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
44. FINALE U KARIJERI

Nikola Mektić je u finalu Indian Wellsa, sjajni par nakon drame protiv Dodiga pomeo odlične Nijemce

Za naslov će se boriti s Granollersom i Zeballosom
Piše: SNObjavljeno: 14. ožujak 2024. 08:13

Koja je najbolja novogodišnja odluka Nikole Mektića? Barem je to lagano pitanje. Naravno, ponovno uparivanje s Wesleyjem Koolhofom!

Hrvatsko-nizozemska kombinacija opet drma svjetskim tenisom. Nakon trogodišnje pauze, dvojac je obnovio suradnju i u nepuna tri mjeseca potvrdio da će ove godine biti u užem krugu favorita na svakom turniru.

U ovoj kalendarskoj godini imaju tek tri poraza u 18 mečeva; ispadali su u osmini finala Australian Opena, četvrtfinalu Dohe i osmini finala Dubaija. S druge strane, osvojili su Rotterdam i Auckland, a sad su na pragu novog naslova.

image
MICHAEL BRADLEY Afp

U polufinalu Mastersa u Indian Wellsu, Mektić i Koolhof demonstrirali su silu nad njemačkom kombinacijom Krawietz - Puetz. Hrvat i Nizozemac prepustili su im tek tri gema (6:2, 6:1) i otpuhali ih s terena za manje od sat vremena igre, točnije 57 minuta!

Mektića i Koolhofa u finalu očekuje teška borba s Granollersom i Zeballosom, meč bi trebao započeti u petak u 22 sata po hrvatskom vremenu. Bit će to 44. finale za Mektića, drugi na Mastersu u Indian Wellsu; u prvom pokušaju, 2019., došao je do titule u paru sa sutrašnjim protivnikom - Horaciom Zeballosom.

Linker
14. ožujak 2024 08:20